avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contracte incheiate de societati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contracte incheiate de societati

Intr-o societate comerciala cu capital majoritar de stat este necesar avizul oficiului juridic (semnatura unui jurist) la incheierea contractelor in general?
Exista o lege in acest sens, daca exista, care este aceasta lege?
Cel mai recent răspuns: Dumitru Mandoc , Avocat 12:23, 20 Februarie 2010
Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic

Art. 4
Consilierul juridic in activitatea sa asigura consultanta si reprezentarea autoritatii sau institutiei publice in serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de munca, apara drepturile si interesele legitime ale acestora in raporturile lor cu autoritatile publice, institutiile de orice natura, precum si cu orice persoana juridica sau fizica, romana sau straina; in conditiile legii si ale regulamentelor specifice unitatii, avizeaza si contrasemneaza actele cu caracter juridic.
nu este obligatoriu avizul oficiului juridic insa este indicat avizul oficiului juridic pentru a nu avea probleme in instanta ulterior referitor la interpretarea, executarea sau incetarea contractului.
este mai eficient sa previ decat sa combati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pot reprezenta in instanta o firma ca simplu jurist, ... juridic.answer juridic.answer Buna ziua! Pot reprezenta in instanta o firma ca simplu jurist, fara a fi inscris la Uniunea Juristilor? Am un temei legal pentru acest lucru? (vezi toată discuția)
Jurist societate agricola SIHASTRU36 SIHASTRU36 Buna ziua! Supun atentiei dv urmatoarea speta.Verisorul meu vrea sa se angajeze la o societate agricola ca jurist.Este tanar si nu are experienta.Ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Ce este consilierul juridic? ionutzt ionutzt Buna Ziua imi puteti spune va rog ce inseamna consilier juridic din toate punctele de vedere sau mai multe detali? Va multumesc, respectuos! (vezi toată discuția)