avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Buna ziua! Pot reprezenta in instanta o firma ca ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Buna ziua! Pot reprezenta in instanta o firma ca simplu jurist, ...

Buna ziua!
Pot reprezenta in instanta o firma ca simplu jurist, fara a fi inscris la Uniunea Juristilor?
Am un temei legal pentru acest lucru?
Cel mai recent răspuns: juridic.answer , utilizator 09:52, 15 Octombrie 2021
Consilierul juridic în activitatea sa asigura consultanţă şi reprezentarea autorităţii sau institutiei publice în serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de muncă, apara drepturile şi interesele legitime ale acestora în raporturile lor cu autorităţile publice, instituţiile de orice natura, precum şi cu orice persoană juridica sau fizica, română sau străină; în condiţiile legii şi ale regulamentelor specifice unităţii, avizeaza şi contrasemnează actele cu caracter juridic. - extras Legea 514/2003 -

In speta, puteti face asa ceva.
Chiar daca nu am examenul de definitivare a profesiei?
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2021
juridic.answer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in ccj / reprezentare in instanta ContSters152796 ContSters152796 Poate o persoana care este licentiata in drept dar are o condamnare penala pe care a executat-o de 4 ani pt trafic de influenta, sa fie primit in Uniunea ... (vezi toată discuția)
Contracte incheiate de societati anielavana anielavana Intr-o societate comerciala cu capital majoritar de stat este necesar avizul oficiului juridic (semnatura unui jurist) la incheierea contractelor in ... (vezi toată discuția)
Despre consilier juridic mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos puteti sa imi spuneti si mie daca un angajat cu functia de jurist, (este angajat din noiembrie 2007) care a urmat cursurile facultatii ... (vezi toată discuția)