avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... despre consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

despre consilier juridic

Buna ziua! Va rog frumos puteti sa imi spuneti si mie daca un angajat cu functia de jurist, (este angajat din noiembrie 2007) care a urmat cursurile facultatii de drept si a promovat-o (a sustinut examenul de licenta), poate reprezenta (ca avocat) in instanta firma la care lucreaza intr-un proces? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 09:30, 4 Iulie 2009
Buna ziua.Legea nr.514/2003 privind consilierii juridici la art. 4 prevede
Consilierul juridic in activitatea sa asigura consultanta si reprezentarea autoritatii sau institutiei publice in serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de munca, apara drepturile si interesele legitime ale acestora in raporturile lor cu autoritatile publice, institutiile de orice natura, precum si cu orice persoana juridica sau fizica, romana sau straina; in conditiile legii si ale regulamentelor specifice unitatii, avizeaza si contrasemneaza actele cu caracter juridic.
Deci poate reprezenta persona juridica in instanta ca si consilier juridic dar nu ca avocat
Fiind licentiat in Stiinte Juridice, fiind angajat pe functia de consilier juridic, avand in vedere si legislatia specifica, puteti reprezenta in instanta angajatorul.

Succes!
Poate reprezenta, dar ca si consilier juridic, nu ca avocat.
daca este angajat al societatii respective, pe functia de consilier juridic, poate reprezenta societatea in instanta.Exact cum am spus, reprezinta ca si consilier juridic, nicidecum ca avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pot reprezenta in instanta o firma ca simplu jurist, ... juridic.answer juridic.answer Buna ziua! Pot reprezenta in instanta o firma ca simplu jurist, fara a fi inscris la Uniunea Juristilor? Am un temei legal pentru acest lucru? (vezi toată discuția)
Pot sa cer termen pt. a angaja avocat si apoi sa trimit consilierul juridic? ramy84 ramy84 Nu stiu daca am scris la sectiunea potrivita, sper totusi sa primesc un raspuns la intrebarea mea. Daca o societate comerciala solicita termen in instanta ... (vezi toată discuția)
Inscriere in ccj / reprezentare in instanta ContSters152796 ContSters152796 Poate o persoana care este licentiata in drept dar are o condamnare penala pe care a executat-o de 4 ani pt trafic de influenta, sa fie primit in Uniunea ... (vezi toată discuția)