avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... pot sa cer termen pt. a angaja avocat si apoi sa ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

pot sa cer termen pt. a angaja avocat si apoi sa trimit consilierul juridic?

Nu stiu daca am scris la sectiunea potrivita, sper totusi sa primesc un raspuns la intrebarea mea. Daca o societate comerciala solicita termen in instanta pentru angajarea unui aparator legal, iar apoi la urmatorul termen isi trimite consilierul juridic este ceva in neregula?
Cel mai recent răspuns: ramy84 , utilizator 15:22, 11 Iunie 2009
Nu este nimic in neregula.
Va poate reprezenta consilierul juridic in instanta , potrivit Legii nr.514/2003 in care la art. 4 precizeaza care sunt atributiile unnsilierului juridic.Astfel,
" Consilierul juridic in activitatea sa asigura consultanta si reprezentarea autoritatii sau institutiei publice in serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de munca, apara drepturile si interesele legitime ale acestora in raporturile lor cu autoritatile publice, institutiile de orice natura, precum si cu orice persoana juridica sau fizica, romana sau straina; in conditiile legii si ale regulamentelor specifice unitatii, avizeaza si contrasemneaza actele cu caracter juridic"
Da, nu este nimic in neregula.
E dreptul dvs de a va angaja avocat sau de a fi reprezentata saocietatea de catre consilierul juridic.
In functie de specificul procesului partea are dreptul de a decide.

avocat Claudiu Lascoschi
va multumesc pentru raspunsuri, imi sunt de mare ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre consilier juridic mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos puteti sa imi spuneti si mie daca un angajat cu functia de jurist, (este angajat din noiembrie 2007) care a urmat cursurile facultatii ... (vezi toată discuția)
Revenire ccc AliDan28 AliDan28 Bună ziua o angajata revine din ccc , înainte sa plece în ccc avea funcția de cons juridic, Acum la întoarcere revine, semnează act adițional unde ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pot reprezenta in instanta o firma ca simplu jurist, ... juridic.answer juridic.answer Buna ziua! Pot reprezenta in instanta o firma ca simplu jurist, fara a fi inscris la Uniunea Juristilor? Am un temei legal pentru acest lucru? (vezi toată discuția)