avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrebare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrebare

Somajul meu a inceput 2009. 16 februarie,si s-a terminat 2010. 16 februarie.Am avut vechime de 2 ani de lucru.M-as interesa daca am dreptul de 3 luni de prelungire,adica de 15 luni a somajului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 18 Februarie 2010
1. Daca la intrarea in somaj ati avut vechime 2 ani trebuia sa beneficiati de 6+3=9 luni de somaj, nu de 12 luni (dara asta este alta problema).
2. Partea dinOUG 28/2009 (care prelungea perioada de somaj cu 3 luni) nu mai este valabila si in 2010.
3. Asadar nu exista posibilitatea legala de a prelungi perioada de somaj din care tocmai ati iesit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea somajului andrei_2010 andrei_2010 daca am avut dreptul la somaj 6 luni si cele 6 luni au trcut, la o vechime de 2 ani in campul muncii mai am dreptul la o prelungire a somajului??? (vezi toată discuția)
Somaj lilianavasii lilianavasii am lucrat in perioada 02 10 2006 /21 05 2009 la o societate,si alti 5ani in urma la alte 3 societati,acum sunt in somaj si mi s-a calculat o indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Buna ziua Am o intrebare, firma la care lucrez momentan se desfiinteaza in consecinta voi fi nevoita sa plec in somaj. Am lucrat 4 ani aici ,conform datelor ... (vezi toată discuția)