avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj ulterior divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj ulterior divort

urgent! va rog mult un raspuns: fostul sot a deschis proces de partaj la 4 ani dupa divort prin care solicita sa i se atribuie lui apartamentul cu plata unei sultei catre mine. Vezi Doamne, ca am avut datorii la intretinere si sa fie sigur ca apartamentul nu ajunge la executare silita. In prezent nu am nici o datorie privind apartamentul si utilitatile aferente. doresc sa pun in vanzare apartamentul si sa-si ia fiecare partea, dar el nu e de acord, ca a dat bani pe avocat etc, pe care ii cere sa-i recupereze de la mine. vrea se pare sa taraganeze lucrurile iar eu nu pot astepta luna mai pt asta. am o fata in grija, de 17 ani jumate, in cls a XI, pe care tre s-o asigur de casa pana in toamna cand va trebui sa inceapa scoala. Deci trebuie sa ma misc repede
Daca tot e vb de impartit, de ce sa mai ajung la evaluator, cand pot gasi cumparator si fiecare isi ia jumatatea. Sunt obligata sa astept sau pot pune casa in vanzare? Multumesc mult de tot!
Buna ziua.Apartamentul fiind bun comun nu il puteti vinde fara acordul sotului.
Doamna, mai bine vb si dv. cu un avocat si apoi ii explicati sotului sau ii explica acel avocat cat e de scump sa va impartiti apartamentul prin instanta.
Ca o fi dat banii pe avocat, dar la parftaj nu si-i ia musai inapoi, ca de regula se compenseaza cheltuielile, deci cam raman bun dati.
In schimb mai plateste taxa de timbru si expert de o sa i se faca rau; daca se intelege pana la primul termen insa, taxa de timbru ori nu o mai plateste, ori o primeste inapoi daca a dat-o deja.
Trece peste expert ca nu mai e nevoie si basta.
Iar cu avocatul, oricum ii poate cere o parte din onorariu inapoi, depinde ce s-a inteles si ce nu... dar are sanse mai mari sa-l coste mai putin asa decat daca merge mai departe.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj si copil minor- impartirea imobilului ioanadcraiova ioanadcraiova Am si eu o intrebare va rog, am o ruda foarte apropiata care a incheiat divortul recent, copilul minor raminind in ingrijirea mamei. Problema o constituie ca ... (vezi toată discuția)
Partaj simplu florinskie florinskie Buna seara O prietena m-a rugat sa pun aceasta intrebare pe forum. A divortat de sotul ei in urma cu cativa ani iar acuma fostul sot a deschis proces de ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort danyboldea danyboldea Am o cunostinta care a divortat si lucreaza in strainatate. Are 2 copilasi si au de impartit un apartament. Apartamentul e cumparat inainte sa divorteze cu ... (vezi toată discuția)