avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuzare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuzare

Un organ de cercetare penala poate fi recuzat pentru, intimidare,antepronuntare vinovatie,,jigniri,refuz prezentare dosar?
Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:31, 18 Februarie 2010
da, se poate.
se depune o cerere de recuzare la instanta la care se judeca cauza iar procurorul are obligatia de a o solutiona. in continutul cererii trebuie sa treci motivele recuzarii.
Dca dvs. considerati ca vi s-au incalcat drepturile, puteti sa faceti plangere administrativa.
Institutia recuzarii este prevazuta de art 51 Cod procedura penala
Pentru a opera fapta invocata de dvs trebuie probata existenta cazului de incompatibilitate.
Recuzarea,conform articolului mentionat
''se formuleaza oral sau in scris,cu aratarea cazului de incompatibilitate ce constituie motivul recuzarii''

Aspectele mentionate '' intimidare,antepronuntare vinovatie,jigniri,refuz prezentare dosar '' ,nu constituie motive temeinice ,legal prevazute ,pentru a putea motiva cererea de recuzare
Daca apreciati ca detineti probe temeinice si indubitabile in probarea aspectelor mentionate,contactati avocat,care poate analiza si poate desfasura formalitatile in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzarea judecatorului calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua am o problema. am initiat un proces pentru stabilirea unui program de vizita a fetitei mele , care se afla in grija fostei ... (vezi toată discuția)
Recuzare judecator barandaniel barandaniel in cazul in care soliciti recuzarea unui judecator si spui ca ai indoieli cu privire la impartialitatea completului poti sa te astepti la represalii? poate fi ... (vezi toată discuția)
Atributiile sau rolul completelor de permanenta FRD FRD In cazul in care exista o cerere de abtinere a 2 membrii din completul de judecata cine va judeca cererea de abtinere? Cum se va proceda dosarul se va inainta ... (vezi toată discuția)