avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar sistarea indiviziunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar sistarea indiviziunii

Buna ziua!Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani,fapt in urma caruia s-a efectuat succesiunea intre mine sora mea si mama mea (mama mea si sora mea locuind impreuna in casa parinteasca).Partea mea de 3/8 din jumatatea imobilului mi-am intabulat-o, refuzand despagubirea ,in bani,ce vroiau sa mi-o acorde (mama mea si sora mea)in schimbul renuntarii la partea mea In urma cu o zi am primit o citatie de la tribunal prin care sunt chemata ,in proces ,de catre sora mea,ca parata pentru:
partaj judiciar sistarea indiviziunii,avand obligatia de a depune Intampinare cu cel tarziu 5 zile inainte de termenul fixat (16 martie).Rugamintea mea e sa mi-i se dea un sfat cum e corect sa procedez si daca e vreo posibilitate de a-mi pastra partea mea.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Stana , Avocat 16:49, 18 Februarie 2010
buna ziua!
cel mai indicat: consultati un avocat care sa va studieze dosarul si sa va indrume ce si cum !
Daca s-a facut iesirea din indiviziune asupra bunurilor din masa succesorala a tatalui (fie la notar fie in instanta) o noua imparteala nu se mai poate face cu privire la aceleasi bunuri. Se poate efectua un partaj suplimentar, in cazul in care nu au fost partajate toate bunurile.

Trebuie redacatata o intampinare la care sa raspundeti la solicitarile din cererea de chemare in judecata.
Cel mai bine apelati la un avocat care va studia actele si va va indruma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un copil major la propietatile tatalui dupa moartea mamei balan bogdan balan bogdan buna ziua , problema mea este urmatoarea ,parinti mei au cumparat in timpul casatoriei mai multe imobile(3 la numar )intre timp mama a decedat.noi copiii ... (vezi toată discuția)
Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)
Actiune in partaj ionu roman ionu roman un unchi a formulat o actiune in partaj, de iesire din indiviziune! exista un model de intampinare pentru o asemenea actiune! Tin sa arat faptul ca unchiul a ... (vezi toată discuția)