Buna ziua!Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani,fapt in urma caruia s-a efectuat succesiunea intre mine sora mea si mama mea (mama mea si sora mea locuind impreuna in casa parinteasca).Partea mea de 3/8 din jumatatea imobilului mi-am intabulat-o, refuzand despagubirea ,in bani,ce vroiau sa mi-o acorde (mama mea si sora mea)in schimbul renuntarii la partea mea In urma cu o zi am primit o citatie de la tribunal prin care sunt chemata ,in proces ,de catre sora mea,ca parata pentru:
partaj judiciar sistarea indiviziunii,avand obligatia de a depune Intampinare cu cel tarziu 5 zile inainte de termenul fixat (16 martie).Rugamintea mea e sa mi-i se dea un sfat cum e corect sa procedez si daca e vreo posibilitate de a-mi pastra partea mea.Multumesc.
Daca s-a facut iesirea din indiviziune asupra bunurilor din masa succesorala a tatalui (fie la notar fie in instanta) o noua imparteala nu se mai poate face cu privire la aceleasi bunuri. Se poate efectua un partaj suplimentar, in cazul in care nu au fost partajate toate bunurile.
Trebuie redacatata o intampinare la care sa raspundeti la solicitarile din cererea de chemare in judecata.
Cel mai bine apelati la un avocat care va studia actele si va va indruma.
Mostenire
guia marin
Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)
Actiune in partaj
ionu roman
un unchi a formulat o actiune in partaj, de iesire din indiviziune! exista un model de intampinare pentru o asemenea actiune! Tin sa arat faptul ca unchiul a ... (vezi toată discuția)