avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa a II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa a II-a de munca

pensii
Tatal meu a lucrat timp de 30 de ani in grupa a II-a de munca.Cand a iesit la pensie
nu i-a fost luat in calcul acest lucru.Unde se poate adresa pentru recalcularea pensiei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:50, 18 Februarie 2010
Cand i-a fost comunicata decizia de pensionare?
va trebui sa obtina de la unitatile unde a lucrat adeverinte ca in perioadele respective a lucrat in grupa II de munca , daca pe cartea de munca nu este trecut (de obicei unitatile au la compartimentul personal toate datele) si sa faca cerere de recalculare la casa de pensii de care apartine. este de umblat daca a lucrat la mai multe unitati, dar sper sa gasiti intelegere si sa va puteti rezolva problema
1. In carnetul de munca avea trecute perioadele in care a lucrat in grupa a II-a de munca?
2. Cand a depus cererea de pensionare cu actele anexe a spus ca a lucrat si in grupe de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa speciala negru daniel negru daniel buna seara asi dori sa aflu si eu daca tatal meu care a muncit la mina dalja din petrosani si apoi la mina zlatna se poate incadra la grupa speciala el muncind ... (vezi toată discuția)
Nevalorificare grupa a ii-a de munca lucica de gennaro lucica de gennaro Am iesit la pensie in aprilie 2010,cu reducerea varstei standard de pensionare deoarece am lucrat la un grup de santiere din ploiesti,fiind incadrata in grupa ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a avea grupa a doua de munca DIMITRIU DIMITRIU Am 52 ani si sunt pensionara pe caz de boala , grad de invaliditate 3 In perioada 1980 - 2007 am lucrat intr-o sectie medicala a Spitalului Sf. Luca ( fost ... (vezi toată discuția)