avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura speciala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura speciala

Buna ziua si bine v-am gasit!!!va rog sa-mi da-ti un raspuns---pentru declaratia de trecere a frontierei(pt.minori)la notar trebuie si semnatura tatalui,din moment ce eu am procura speciala de la el,in care e specificat ca pot semna orice act in numele lui si pentru el...multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: maria31 , utilizator 16:33, 20 Februarie 2010
Procura speciala este procura prin care reprezentantului i se delega imputernicirea de incheia acte concrete. Ce anume v-a imputernicit sa semnati in numele sau?
Buna ziua.."imputernicesc cu depline puteri pe....ca in numele meu si pentru mine sa poata semna oriunde va fi necesar in vederea rezolvarii a oricaror acte necesare fiului meu....In acest scop mandatara mea va face cererile si declaratiile necesare,va indeplini orice formalitatise vor impune si va semna pentru mine oriunde va fi necesar,semnatura sa fiindu-mi opozabila",cam asta e scris in procura facuta de el...intrebarea mea mai urmatoarea:procura fiind pe numele meu de fata,iar eu recasatorindu-ma mai e valabila...multumesc mult
Procura pe care o aveti dumneavostra este una generala(...) in vederea rezolvarii oricaror acte" Dumneavoastra aveti nevoie de o declaratie din partea celuilalt parinte in care sa se specifice exact acordul sau pentru deplasarea copilului in..................... Pentru fiecare calatorie in parte va este necesara o declaratie. La notariat este posibil sa intampinati probleme pe viitor cu aceasta procura , daca v-ati schimbat numele, chiar daca o sa sustineti ca va identificati prin CNP.
daca va regasiti in situatia prevazuta la art. 30 alin 1 lit c din Legea 248/2005, nu mai aveti nevoie de declaratia celuilalt parinte.
multumesc frumos pentru raspuns.:)
Aveti o nevoie de o procura speciala pentru trecerea frontierei alaturi de minor.Nu aveti insa nevoie decat de hotararea prin care vi s-a incredintat minorul legalizata, daca tatal nu are stabilit prin hotarare judecatoreasca un drept de vizitare minor.

Alte discuții în legătură

Necesitate procura la iesirea din tara a unui parinte cu un copil minor? cimpeanr cimpeanr Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca doresc sa plec cu copilul meu in vacanta intr-o alta tara am nevoie de procura de la tatal copilului? Daca da , cam cat ... (vezi toată discuția)
Procura minor simoalin simoalin Buna ziua, In cazul unui minor (15ani) daca vrea unul dintre parinti sa-l duca in strainatate are nevoie de procura de la celalalt parinte la fiecare iesire ... (vezi toată discuția)
Procura minor Costa Blanca Costa Blanca Este vorba despre un minor care trebuie sa vina in tara , dar nu poate fi insotit de parinti, deoarece acestia nu pot lua vacanta. Treaba ar fi ... (vezi toată discuția)