avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire si fractura nazala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire si fractura nazala

iubitul meu,de fapt fostul iubit,m-a lovit cu palma peste nas cauzandu-mi o fractura,pe motivul ca nu ii dadeam atentie...noi locuim impreuna...suntem in bucuresti amandoi studenti,eu nu am unde sa ma mut in alta parte si el nici nu accepta sa plece el...nu am vrut sa merg mai departe sa imi scot certificat medico-legal,dar as putea sa il scot,avand in vedere ca fractura nu s-a vindecat complet...as dori sa stiu cam ce ar pati daca as face plangere...zilele mele de spitalizare sunt 3.
Cel mai recent răspuns: gatyta , utilizator 15:42, 20 Februarie 2010
ar pati o amenda. poate nu ar fi rau daca ati face o plangere penala macar ca sa-l speriati.
ar pati o amenda

Pentru un om responsabil ar fi un instrument coercitiv care si-ar atinge tinta dar un om care loveste o femeie nu este responsabil si in loc sa-l sperie s-ar putea sa-i scoata la iveala si alte insticte preistorice. Il cunoasteti mai bine asa ca puteti hotara. Chiar daca veti trece peste acest incident urmatorul sa nu-l lasati nesanctionat.
Cele 3 zile de ingrijiri medicale au fost mentionate de medicul legist in certificatul medico-legal ? Daca da, atunci este surprinzator de putine zile. Sanctiunea va fi cel mai probabil amenda, dar poate fi si inchisoarea (3 luni) daca prietenul dumneavoastra este recidivist sau exista alte circumstante agravante.
Pentru a depune plangere penala,trebuie sa aveti certificat medico-legal constatator al leziunilor suferite.Plangerea o puteti formula in 2 luni de la cunoasterea autorului faptei.
Daca nu sunteti hotarata,macar scoateti certificatul medico-legala si aratati-i o copie de pe acesta(originalul nu il lasati la dispozitia prietenului) si poate se potoleste,dar in acelasi timp,acesta poate fi folosit ca proba a violentei sale , intr-o viitoare situatie asemanatoare,daca ati fi determinata sa depuneti plangere.
Daca sunteti hotarata,formulati plangere penala ,pentru lovire si alte violente la sectia de politie,pe raza careia se afla locuinta dvs.
Prietenul dvs.,risca o sanctiune cu inchisoarea de la 1 luna la 3 luni sau o amenda,conform prevederilor art.180 c.pen,care reglementeaza astfel de fapte.
Eu as gasi gasi o alta locuinta si m-as indrepta cu plangere penala impotriva acestuia pentru ca acela care loveste o data,va mai lovi si alta data.
Dvs.apreciati,cum va este mai bine...
el este student la drept si ma gandesc ca daca as face o plangere nu ar fi o pata in cazierul lui?nu l-ar afecta catusi de putin in viitoarea lui cariera de avocat sau notar?

Alte discuții în legătură

Agresiune fci4ever fci4ever Sunt student la Oradea, si saptamana trecuta miercuri am fost in club, si am obtinut cateva fracturi, pe partea stanga a fetei.Mai exact am ramas pana mai ... (vezi toată discuția)
Soti batuti de cumnat carmen ala carmen ala Va supun atentiei urmatoarea intamplare: Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe ... (vezi toată discuția)