Buna ziua, ma confrunt cu o problema destul de delicata. Nu am mai primit salariul de 6 luni. Directorul firmei unde lucrez nici nu mai apare pe la birou, sau daca vine, pleaca imediat, nu putem comunica. Am facut o sesizare la ITM, o reclamatie, l-au somat si i-au trimis o notificare ca pana pe 15 feb sa achite salariile restante, dar azi suntem in 18 feb si ... nimic. A ramas ca in cauzul in care nu se rezolva nimic sa-l dau in judecata, ca o sa am castig de cauza, dar trebuiesc bani pentru avocati, vor fi cheltuieli de judecata care la inceput vor trebui achitate de mine. Credeti ca exista riscul sa nu castig in instanta? Nu pot trece cu vederea cele 6 salarii, sunt totusi munca mea de jumatate de an, am rate, credite, carduri descoperite pentru ca in cele 6 luni a trebuit sa achit rate, chirii, mancare si multe altele. Trebuie sa-mi recuperez banii, sa solicit chiar si daune, sa-mi achite si dobanzile la sumele imprumutate, tot. Mi-e teama sa nu castige in instanta, desi nu cred ca este posibil. La final de luna trebuie sai fac declaratiile si sa le depun, sunt sef contabil de meserie, dar daca nu le mai fac, pe motiv ca nu mai am pentru ce, mi-e teama sa nu ma acuze de faptul ca nu-mi indeplinesc atributiile si sa fie un motiv pentru a ma da afara, cu toate ca am reclamatia la ITM. Nimeni nu i-a nici o masura, nu suntem protejati ca angajati deloc, de nimeni, nu este corect, muncim, cotizam .... pentru nimic.
Toti salariatii afectati se pot constitui parte pe un singur dosar. Astfel veti suporta mai usor angajarea unui avocat si nu uitati ca veti recupera cheltuielile de judecata de la angajator.
In conditiile in care acorda salariile preferential puteti sesiza si Consiliul national pentru combaterea discriminarii. Urmariti si platile contributiilor catrepensii, sanatate, somaj sa nu aveti surprize mai tarziu si sa nu le mai puteti rezolva.
Loc de munca
nicoleta89
Buna ziua!Am si eu cateva intrebari la care sper sa mi se poata raspunde.Mama mea a avut acelasi loc de munca timp de 30 ani ,insa in ultimele 5luni salariul ... (vezi toată discuția)