avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... problema pasaport
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

problema pasaport


In data de 17-02-2010 dorind sa calatoresc in Republica Ucraina ,la momentul intrari pe teritoriul ucrainean in Vama Reni,la controlul pasapoartelor s-a constatat de catre Politia de Frontiera Ucraina o defectiune de fabricatie a pasaportului vizibila si cu ochiul liber.Aceasta defectiune consta in intreruperea elementelor de siguranta filigram ,aflate deasupra celor doua poze din prima pagina.Am fost catalogat drept infractor de catre ucraineni fiind retinut pentru cercetari ce au durat 10 ore.In urma cercetarilor efectuate ,pe buna dreptate mi-a fost refuzata viza de intrare,stampilat pasaportul cu refuz de viza,si intors inapoi in Republica Moldova,aceasta din urma fiind tara de tranzit a calatoriei mele,Ucraina neavand granita cu Romania in zona Galati.Scapand si de problemele cu autoritatile moldovene ,care au reactionat la refuzul de viza,am mers azi 18-02-2010 la Serviciul Pasapoarte Galati.Aici am fost tratat la fel ca in Vama Reni vis-a-vis de timpi de asteptare.Dupa cateva ore am fost instiintat ca pasaportul este perfect valabil si ca nu conteaza ca are acea intrerupere de securitate,dar in acelasi timp este de acord cu schimbarea sa dar numai contra-cost.Consider ca Serviciul Pasapoarte Galati se face vinovat de mai multe fapte si anume:
-inselaciune
-fals si uz de fals
-incalcarea art 25 din Constitutia Romaniei privind libera circulatie a persoanei
-incalcarea art 13 si 14 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului.
Cu multumiri anticipate as dori sa aflu ce treebuie facut in continuare si daca am sanse de rezolvare pe cale administrativa sau juridica.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:28, 19 Februarie 2010
Formulati sesizare in legatura cu cele intamplate la Ministerul de Interne si la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera,organele abilitate cu solutionarea acestor probleme.
Reclamati si atitudinea celor de la Serviciul de Pasapoarte Galati pentru ca nu este normala acea atitudine
Cred ca este vorba despre o defectiune de fabricatie nebagata in seama.
Incriminarile despre care faceti vorbire,nu pot fi viabile pentru ca nu a existat intentie ,
Puteti da in judecata pentru daune pe cei vinovati printr-o actiune civila in pretentii,daca o puteti dovedi cu acte,martori,interogatoriu,etc.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Călătorie în sua imediat după căsătorie: pot avea probleme la frontieră dacă nu îmi schimb cartea de identitate cu noul nume în termenul legal? claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Detin pasaport valabil si viza de SUA valabila pe 10 ani, pe numele actual. Pe data de 26mai urmeaza sa ma casatoresc si voi lua numele sotului, ... (vezi toată discuția)
Plecarea peste granite fara acordul meu. dan_leu35 dan_leu35 Buna seara!daca copilul a fost incredintat catre mama prin hotarire judecatoreasca si mie m-i sa incuvintat un program de vizitarea copilului meu de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Sub acoperire abcana abcana Buna ziua.Eu vand tigari in centru,si nu sunt singurulCu politia ne impcam bine,dar de ceva timp,tot vad o persoana,are statie,pistolsi ne tot fileaza prin tot ... (vezi toată discuția)