avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TRANSFER IN INTERES DE SERVICIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TRANSFER IN INTERES DE SERVICIU

BUNA SEARA !
Lucrez la o firma privata pe care patronul o desfiinteaza din
motivale sale si infiinteaza o alta firma cu alta denumire.
Intrebarea mea este: se poata realiza transfer de personal intre firme ?
Daca da, in temeiul carei legi? deoarece patronatul doreste ca personalul
sa inceteze activitatea si sa opteze lo o angajare noua la cea de-a doua firma.
Multumesc pentru intelegere !

O SEARA BUNA!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 19 Februarie 2010
Transferul nu mai exista in Codul muncii!
Au devenit tot mai dese inchiderile de firme si deschiderea altra. Oare in spatele acestui mecanism se ascunde ce cred eu?
Eu as proceda in felul urmator: Angajatorul sa-mi faca contract de munca pe noua firma (am voie sa am doua contracte de munca), dupa care depun la vechea firma cererea de incetare cu acordul partilor. Asa sunt sigur ca nu raman "in ploaie" in sesnsul ca, daca inchei contractul prin demisie sau acordul partilor si angajatorul nu vrea sa mai ma angajeze la noua firma nu mai am drept de somaj.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator
Transferul nu mai este reglementat in Codul Muncii ... prin urmare, se face incetarea c.i.m. pe vechea societate si angajarea pe noua societate ... aceste lucruri trebuie sa le faceti concomitent, ca sa nu aveti surprize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintare-reinfintare firma cu aceiasi angajati vivi23ro vivi23ro Cineva din familie a fost anuntat ca la firma unde lucreaza se vor desface contractele de munca pt ca se vor desfinta posturile si vor fi angajati la o alta ... (vezi toată discuția)
Noile contracte de munca in cazul unei fuziuni prin absorbtie denaeira denaeira Va rog sa ma ajutati,cei de la ITM nu m-au lamurit deloc. Lucrez la firma A care preia prin fuziune prin absorbtie societatea B,prin urmare incepand cu ... (vezi toată discuția)
Transfer angajat...este posibil? gratyela gratyela Hristos A Inviat!.....si bun gasit din nou....revin in atentia dumneavoastra cu o intrebare...sunt angajatul \\" cu probleme\\" si de aceea relatez pe ... (vezi toată discuția)