avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noile contracte de munca in cazul unei fuziuni prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noile contracte de munca in cazul unei fuziuni prin absorbtie

Va rog sa ma ajutati,cei de la ITM nu m-au lamurit deloc.
Lucrez la firma A care preia prin fuziune prin absorbtie societatea B,prin urmare incepand cu 01.01.2010 societatea B se desfiinteaza.
Tot personalul societatii B va fi preluat de catre societatea A,dar cum transpun acest lucru in fapt?
Cei de la ITM mi-au spus ca ei nu imi pot spune oficial sa-i pun pe angajatii soc.B sa-si scrie lichidarea si sa fac noile contracte pe soc.A.
Daca fac deciziile de incetarea a contractului de drept cei de la Agentia de Somaj iau acest fapt ca o concediere colectiva,trebuind sa trec prin toti pasii unei concedieri colective,ceea ce nu mi se pare corect.
Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere ca nu mai este mult timp pana la 01.01.2010?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:06, 8 Decembrie 2009
Le faceti incetarea CIM la societatea B in baza art.55 lit b din codul muncii, si in ziua urmatoare ii aganjati la societatea A.
Dar pentru incheierea CIM cu art.55b,trebuie o cerere din partea angajatului prin care practic isi "cere" lichidarea,problema este ca am vorbit cu angajatii si chiar daca le pun in fata noul contract de munca pe noua firma ,pentru al semna inainte,unii nu doresc sa-si scrie cererea.
COntractele vechi de munca nu inceteaza, pur si simplu se schimba angajatorul. Ar trebui sa se poata rezolva prin acte aditionale.
În cazul în care întreprinderea, unitatea, sau părţi ale acesteia sunt transferate către un alt angajator, cesionarul va prelua de la angajatorul cedent, drepturile şi obligaţiile în raport cu salariaţii, decurgând din contractele individuale de muncă.
Se modifica asadar doar unul din subiectele raportului de munca – angajatorul - , restul elementelor ramanand neschimbate. In acest sens, art. 4 din Legea nr. 67/2006 dispune ca cedentul isi pierde calitatea de angajator in timp ce, concomitent, cesionarul o dobandeste.
Asadar , c.i.m. incheiate nu inceteaza ...
Temeiul de drept al acestei operatiuni este art.169 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim dupa fuziune georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc. X si Y, soc X devine sucursala a soc Y. Ce se intampla cu CIM-urile salariatiilor, inceteaza sau trebuie incheiate acte ... (vezi toată discuția)
Angajate in concediu de crestere.i.c, firma fuzioneaza niste solutiiiii??? Analore Analore Ma lovesc de urmatoarea problema, o societate urmeaza sa fuzioneze prin aborbtie(ea fiind cea aborbita) societatea acesta are 2 angajate care sunt in ... (vezi toată discuția)
Novatie cim? C_CRISTINA C_CRISTINA Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)