avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament ipotecat

Buna seara! As vrea sa va prezint o situatie, cam "spinoasa", de care poate s-a mai lovit cineva si-mi poate da indrumari sau poate cei cu experienta in domeniul legii, imi vor recomanda niste "iesiri" din aceasta situatie. Pe scurt, se prezinta cam asa : am achizitionat cu credit de nevoi personale cu ipoteca, un apartament, pe care actual exista ipoteca si pe care as vrea sa-l vand, in vederea achizitionarii altui imobil, intr-o alta zona. Am incercat la banca sa obtin un credit punte, dar fara succes. Raman cu acest credit, duc ratele mai departe,insa vreau sa vand acest imobil. Ce sanse am sa conving banca sa-mi acorde un credit punte, care in momentul acesta m-ar ajuta enorm si sincer, nici nu vad unde pierde banca, caci ei isi vor lua dobanda si comisioane si pentru acel credit. In lipsa acestei modalitati de rezolvare, ce-as putea face? Nu am posibilitate de cumparare separat a altui imobil si ulterior sa mut ipoteca, asadar ... e cam incurcat. Dar va rog din suflet, pe cei, care au trecut prin asta sau cei care au de-a face cu legile, sa-mi recomande o solutie. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eka20 , utilizator 12:58, 19 Februarie 2010
opinia mea este ca oricum ati incerca sa rezolvati problema tot de banca va loviti.. cel mai sigur este sa vorbiti cu cineva din staff-ul bancii care sa va explice care e politica lor si ce solutii ar fi in situatia dvs.. mai ales ca acum bancile au fata de debitori o politica foarte relaxata.. incercati, nu va costa nimic sa aflati opinia lor vis a vis de propunerile si planurile dvs
Categoric, pentru un act de dispozitie(de instrainare) va trebuie acordul bancii.
Multumesc pentru promptitudine! Cu banca este mai greu, caci nu sunt flexibili. Ei o stiu pe a lor si gata. Mi-ar fi convenit mult sa obtin de la ei un credit punte, caci asa mi-as fi rezolvat problema, insa ... la ei nu se poate. :(( Voi mai merge o data la banca, insa cred, ca tot fara rezultat. Revin cu intrebari... Va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare ipoteca CristinaElenaT CristinaElenaT Buna ziua,am un apartament cumparat acum 9 ani prin credit imobiliar pe o durata de 30 de ani,acum as vrea sa il vand si sa cumpar unul mai mare,totodata sa ... (vezi toată discuția)
Instituirea unei ipoteci asupra unui imobil sechestrat amyamy amyamy As vrea sa va cer parerea cu privire la urmatoarea situatie: Am un imobil asupra caruia este instituit un sechestru asigurator inscris in cartea funciara pana ... (vezi toată discuția)
Se incalca principiul inalienabilitatii? ContSters14151 ContSters14151 X, in calitate de chirias al imobilului din 1980, se hotaraste sa cumpere locuinta conform art.9 din legea 112/1995, contractul de vanzare-cumparare fiind ... (vezi toată discuția)