avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie datorie

buna seara! am si eu o problema si as dori o informatie.in anul 2000 , cu aproximatie , am avut 2 abonamente pe [editat], la care in anul 2006 am renuntat, plecand in alta tara. am platit factura care mi-a sosit acasa, insa se pare ca ulterior a mai sosit o alta factura, pe care eu n-am primit-o si despre care , pana ieri 17.02.2010 , nu aveam habar. cum am aflat? pentru ca ieri , am primit un plic de la o firma [editat], care spune la am o datorie ei de 893 lei, in urma cesionarii contractului de catre [editat] pe 20.12.2007. acestia mi/au aplicat o penalizare de 0,5% pe zi. cum se face ca din 2007 , eu primesc acea notificare tocmai in 2010? este normal? mai ales este in conformitate cu prevederile legale asa ceva? de altfel am inteles ca exista un termen prescriptiv , conform Codului Civil de 3 ani , de la datoria initiala...si cum asta se presupune ca a fost in iunie 2006 , am primit notificarea in febr 2010..sunt aproape 4 ani. si inca o intrebare. daca intr-adevar, as fi avut acea datorie , despre care cei de la [editat] spun ca m-au instiintat printr-un msj,pe care nu l-am primit, e normal ca eu sa platesc aprox 900 lei,daca acel contract a cesionat in 2007 si societatea de recuperari ma notifica toccmai acum? legal,(daca puteti preciza articolul) au castig da cauza ei daca se ajunge in instanta? pentru ca eu acea suma n-am s-o platesc , intrucat nu ma consider responsabila pentru primirea acelei instiintari dp atat tp. va multumesc si asptept un raspuns din partea dvs. cat mai urgent.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator
Vor castiga numai daca nu operase deja prescriptia cu privire la sumele initiale, caz in care doamna ramane doar cu o plata pe care putea sa nu o faca... dar pe care, probabil, o datora.
Altfel, nu castiga si penalitati, daca debitul initial e prescris. Ceea ce noi nu stim.
Teoria merge,practic ,documentele administrate sustin si probeaza
De regula ,creditorul/recuperatorul practica prevederile art 17 din decretul 167/1958
:)) Ce inseamna ca practica prevederile? :O
Sunt foarte multi creditori care isi solicita si debite rpescrise; si eu le-as solicita, de ce nu? Ca doar odata platite sunt bune platite.
Si in teorie si in practica, e acelasi lucru in prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prescrie o datorie? dima ion dima ion buna ziua,ma numesc dima ion si am o datorie la intretinere de 4 ani.Aceasta suma poate fi exonerata in baza decretului 167/1958.Daca da datimi un sfat in ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului la actiune aleodor27 aleodor27 Care este termenul de actionare in instanta a unui debitor? (vezi toată discuția)
Problema cu firma de recuperari Nicoleta 24 Nicoleta 24 Buna ziua, numele meu este Nicoleta si am o problema cu [firma de recuperare]. In anul 2003 am avut un contract cu [EDITAT] (telefonie mobila), si am avut o ... (vezi toată discuția)