avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... granituire
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

granituire

Am un proces de granituire cu un vecin care ma dat numai pe mine in judecata cu ceilalti vecini nu are nici o problema.Avenit expertiza experta a facut 3 expertize pe pe ani diferiti . Pe 1979, 1985 si 2003 pe 2003 el detine 125mp fata de intabulare(2275-2400) eu detin 90 mpfata de intabulare(2430-2340) total 4740mp conform acte .In 1979 spune caci reclamantul are 2535 mp iar conform rf din 1999 au suprafata de 2400 mp de unde rezulta reclamantii ocupa 147 mpsituata de la strada unde trebuie mutat cu 0,72 m inspe reclamanti in spatele gradini pina la distanta de 57,70 m iar piritii ( eu) ocup din terenul lui 181mp situata in gradina pina in capatul acesteia unde hotarul trebuie mutat 5m spre piriti.Vecinul vestic(verisorul drept al judecatoarei care ne judeca) ocupa dela reclamant 251 mp. Dupa planul din 1985 reiese :reclamantul ocupa din terenul piritilor 28mp situata intre coltul sudic al grajdului piritilor si un punct imaginarsiyuat la 9,91 m de strada perpendicular cu aceasta iar eu ocup 18 mp dincare 5mpsituata in gradina si 13mp in portiunea dintre strada si punctul imaginarde mai sus.Hotarul cu vecinul din Vest este ca acestia ocupa 131mp dela reclamant si un alt vecin 60mp si 19mp sau pierdut la drumul vecinal de ia Nord.A m avut miercuri procesul judecatoarea a spus ca nu intelege expertiza si trebuie saintrebe experta care e decizia finala si dupa care din cele trei situati avocatul meu a spus ca o sa ceara o contra expertiza pe bani mei numai sa vada rezultatul .A vocatul lui a spus caci cu ceilanti vecini reclamantul nu are nimic si le lasa lor pamintul el are treaba cu mine ieu am intabulare pe pamint unde experta spune ca ma gasit la OCPI dar pe reclamant nu .Jud . a spus caci cheltuielile se ridica la 2000EUR care daca pierd ieu le platesc.Dar ieu vad caci totisunteminvinuiti in plus ieu asa am cumparat iel cumparind dupa mine in 2001 avocatul meu nu a spus mare lucru ma tem sa nu fie mina in mina iar jud. a spus caci planul din ortofotoplan ieste bun .In plus intre noi ieste hotar cu stilpi de fier si beton de cind am cumparat iar parcelele din vechime au fost la doua surorii.VA ROG ajutatima cineva cum trbuie luata hotarirea dupa planul cel mai vechi sau cel mai nou cum spune jud. Daca ieste cineva disponibil sa ma ajute pot trimite si expertiza pe meis sau email daca vrea un avocat sau cineva sa intre in legatura sau o indrumare platesc consultanta .MULTUMESC;
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 15:05, 21 Februarie 2010
in primul rand, judecatoarea ar trebui recuzata.. avand in vedere ca exista suspiciunea ca nu este impartiala in cauza (fiind verisoara unui vecin) trebuie facuta cerere de recuzare.. in al doilea rand, n-am inteles, s-a dispus pana la urma efectuarea unei noi expertize sau s-a dispus solicitarea de noi precizari la expertiza veche? vecinul cum a cumparat fara cadastru si intabulare daca a cumparat dupa dvs, in anul 2001?sunt multe nelamuriri, daca sunteti amabil sa raspundeti...
cu stima, av Petre
Buna ziua,
Expunerea Dvs. este foarte incalcita ca exprimare.
Dupa opinia mea, sunt doua probleme importante:
- suspiciunea pertinenta ca judecatorul desemnat nu poate fi impartial fata de una dintre parti datorita gradului de inrudire;
- inexistenta (foarte probabila) a unui plan cadastral actualizat orto-foto pentru intreaga parcela pe care se afla terenul Dvs. si al tuturor vecinilor.
Este de notorietate faptul ca terenurile retrocedate in anii anteriori au fost identificate si puse in posesie pe baza unor date incerte si deseori eronate, bazate pe documente vechi si neconcordante cu terenul.
Deci:
1.
cereti revocarea judecatorului, stramutarea cauzei sau, daca este deja solutionata, atacati-o.
2.
Solicitati OCPI sa va comunice daca au planuri cadastrale actualizate si verificate in teren pentru parcela in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuratoarea topo a gasit o suprafata mai mare decat cea inscrisa in cf isabella25 isabella25 Buna seara, sunt o membra noua pe acest forum si as dori sa va adresesz o intrebare in legatura cu intabularea unei suprafete de teren care la masuratorile ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastru casa +teren mentionez ca parintii mei ( ... emy1991 emy1991 Suprapunere cadastru casa +teren Mentionez ca parintii mei ( tata decedat ) locuiesc intr-o comuna de 60 ani avand casa si suprafata de 1850 mp inregistrati ... (vezi toată discuția)
Planuri eronate folosite pentru atacarea in instanta a unui titlu de proprietate Elflorin Elflorin Situatia se prezinta in felul urmator: posed un teren din 1971 pe care am solicitat eliberarea unui titlu de proprietate in 2006. Acest titlu a fost eliberat. ... (vezi toată discuția)