Buna seara, sunt o membra noua pe acest forum si as dori sa va adresesz o intrebare in legatura cu intabularea unei suprafete de teren care la masuratorile topografice a iesit in plus fata de suprafata inscrisa in cartea funciara. Sa detaliez putin, e vorba de o parcela aflata in intravilan, pe care parintii mei sunt proprietari si o folosesc de 50 de ani. Aceasta suprafata gasita in plus provine de la un drum infundat care trecea pe acolo inainte de a se trasa strada care e si astazi(dupa spusele parintilor mei, cand s-a facut strada, s-a dat o hotarare sa se alinieze toate proprietatile la strada, si deci ei au trebuit sa iasa cu terenul la noul drum) . Intrebarea mea este, ce trebuie facut pentru a intabula aceasta suprafata? Cui trebuie sa se adreseze parintii mei? Cunostintela mele n acest domeniu sunt foarte reduse si v-as fi recunoscatoare pentru ajutor.
buna seara!
de ce suprfata este vorba?
in primul rand daca va intelegeti cu vecini ar fi ok ca acestia s adea niste declaratii in sensul ca sunt de acord cu sup care v-a iesit dvs in urma masuratorilor cadastrale, si ca dr lor de prop nu a fost atins.
dupa acest prim pas, puteti promova o actiune in constatrea uzucapiunii.
E vorba de o suprafata mare. In CF e trecut ceva peste 1800 mp, nu stiu exact si la masuratori a iesti cu peste 500 mp in plus!!!. Aceasta suprafata, va trebui cumparata apoi de la primarie?
Sfatul meu este sa faceti actiune in instanta invocand uzucapiunea de 30 de ani(folosinta continua a imobilului fara titlu de proprietate). Aveti toate sansele sa obtineti terenul ! Judecati-va in contradictoriu cu primaria si evitati sa cereti acorduri notariale de la vecini fiindca le puteti trezi interesul asupra acestei suprafete de teren si va ingreunati revendicarea!B-)