avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AGRESARE LA LOCUL DE MUNCA FIZICA SI VERBALA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AGRESARE LA LOCUL DE MUNCA FIZICA SI VERBALA

Buna seara, Am 23 de ani si sunt intr-o sitatie foarte incurcata.Astazi am avut un incident la locul de munca.Am fost agresata fizic si verbal acolo unde lucram de trei ani de zile de fata cu tot personalul din firma.S-a intamplat la ora 20.00 , maine dimineata voi merge la medicul legal pentru ca am fost lovita in fata si mi-a curs si sange din nas.Voi depune si plangere la politie.Problema este ca patronii sunt foarte sus pusi si au pile peste tot.Ce se poate face cand esti asa de mic si nu ai nici o sansa in fata lor? Imi este frica ca voi pati ca altii care au trecut prin aceeasi situatie iar vinovatii nu au patit nimic.Mentionez ca salariul nu l-am primit din luna ianuarie iar ei mi-au zis sa nu indraznesc sa calc prin firma sa cer vreun ban.
Sau ce fac daca cei care au fost de fata nu vor sa depuna declaratie ca martor pentru ca inca lucreaza in firma aia ? Credeti ca am vreo sansa? Va rog sa ma ajutati macar cu un sfat pentru ca am mare nevoie de ajutor...Va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters130146, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:44, 1 Aprilie 2010
domnisoara Alina..e un dicton latin care suna asa..actor probat actionem..reclamantul trebuie sa si dovedeasca actiunea.. cum puteti dovedi ca ati fost agresata daca nu va sustine nimeni afirmatiile? sincer, ne pare rau, dar leziunile ce le aveti pot fi si de la automutilare sau accidente casnice.. fara martori nu aveti cum proba infractiunea de loviri si alte violente..:console:
un martor tot va gasi plus certificatul medico-legal. merge o plangere penala si o plangere la ITM
este suficient un singur martor in astfel de cazuri?
Mergeti la medicul legist si scoateti certificatul medico-legal care sa ateste numarul de zile de ingrijiri medicale si apoi formulati plangere penala pentru lovire si alte violente si este posibil ca macar unul dintre cei prezenti sa declare adevarul,apoi luati legatura cu fosti salariati care au patit acelasi lucru si nominalizati unul dintre acestia ca martor.
Daca nu veti face nimic,patronii vor continua cu aceleasi practici pentru ca oamenii de o anumita sorginte,nu au frica de lege.
In final gasiti-va, daca puteti, alt loc de munca si continuati sa va cereti dreptatea
Buna seara, am fost astazi la IML pentru certificatul medico legal.Se va elibera in zece zile lucratoare.
Am fost la politie ,circa 11 sa dau declaratie si sa fac plangere impotriva vinovatului..Ce ar trebui sa fac mai departe?Voi merge luni la ITM pentru cartea de munca si drepturile salariale apoi o sa ii dau in judecata impreuna cu un alt coleg care a fost amenintat si injurat in aceeasi seara si peste care a vrut sa dea cu masina unul dintre badiguarzii patronului.

Multumesc mult pentru sfaturi
O seara placuta
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters130146, utilizator

Alte discuții în legătură

Reclamatie politie pentru inselaciune ancaiftode ancaiftode Ieri am fost la politie sa depun o reclamatie/plangere pentru inselaciune. Dl agent sef mi-a spus ca nu am probe pentru a dovedi acest lucru (nu ma martori ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru furt mireya mireya Buna ziua.Sotul meu a lucrat la cineva si in acest timp i s-a spart baraca patronului in care avea depozitate sculele si i s-a furat o bormasina.Necazul e ca ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice adicuculici adicuculici Buna ziua.am si eu cateva intrebari legat de o problema delicata. Intr-o noapte ma oprit politia locala si de aici a inceput circul.Agentul a vrut sa imi dea ... (vezi toată discuția)