avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit forfetar firme suspendate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit forfetar firme suspendate

Ma poate elucida cineva daca firmele suspendate paltesc in continuare impozitul forfetar? chiar si cele suspendate in 2009? cum se contabilizeaza aceste sume si de unde Dzeu provin, daca firma nu are activitate....? e incredibil ce se intampla....
Va multumesc ptr orice sfat,
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 13:20, 19 Februarie 2010

pana la momentul suspendarii platiti forfetar (impozit minim) chiar daca nu ati avut activitate . de la data suspendarii nu mai platiti . impozitul minim a fost introdus cu luna mai 2009, deci trim II 2009
se contabilizeaza ca si impozitul pe profit 691=441 daca doriti cu analitic distinct si se inchid prin contul de profit si pierdere 121=691
Va multumesc frumos...deci nu mai plateste nimic din momentul suspendarii, mai exact iulie 2009. Ma interesa in mod deosebit ptr o alta firma care vrea sa isi suspende activitatea, iar in cazul in care era nevoita sa plateasca in continuare forfetar, mai bine o inchide si gata.

Era interesant cum ar fi platit retroactiv acest impozit. Unele "voci" sustin ca s-ar plati chiar in cazul suspendarii...legislatia nu e concludenta.
Multumiri inca odata
[ link extern ]
Începând de la 1 ianuarie 2010, toate companiile vor plăti anticipat impozitul pe profit în fiecare trimestru
MFP: Legea nu prevede ca firmele care şi-au suspendat activitatea nu trebuie să plătească anticipat impozitul
Florea Pârvu: E ca şi cum statul ar lua credite de la întreprinzători

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare impozit forfetar JENIFER JENIFER La trim 1 am calculat si platit un impozit pe profit de 7161.La 30.06.09 ,cumulat de la inceputul anului am impozit pe profit 2373,deci de plata 0.In ... (vezi toată discuția)
Inregistrez in iulie diferenta platita la impozit? vioviod vioviod Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de impozit Lucrez in Saga si conform calculelor la 30 iunie 2009 am urmatoarea situatie: 691 =441 (360) si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila impozit forfetar Doina B Doina B Stiu ca de 3 luni se tot discuta despre impozitul forfetar, dar va rog mult sa-mi confirmati daca am inregistrat corect. Am urmatoarele date: Impozit trim ... (vezi toată discuția)