Buna ziua, daca OPC trimite prin recomandata un proces verbal de contraventie cu amenda, proces verbal incheiat in lipsa societatii care primeste amenda (incheiat in lipsa reprezentantilor firmei amendate), si biroul este inchis iar administratorii/angajatii in concediu, astfel ca nu se poate primi procesul verbal nici la birou, nici la adresa administratorilor, ce urmeaza? timpul de depunere a contestatiei la acea contraventie se scurge din momentul punerii recomandatei la posta de OPC, sau din momentul in care figureaza si semnatura cuiva (cineva din firma) ca a primit recomandata??Multumesc pentru raspuns..
din momentul in care figureaza la posta data de intoarcere a recomandatei.. dar se poate face cerere de repunere in termen, daca exista temeiuri justificate ca amenda in cauza est nedreapta.. angajati un avocat sa va reprezinte interesele.. multa bafta
am nelamuriri, daca imi este permis - contestatia se depune la OPC sau direct la Judecatorie, sau la ambele instante? daca depun prima data la OPC si astept 30 de zile raspuns, daca raspunsul nu este pozitiv (pentru firma), pot depune apoi si la Judecatorie? sau depun direct la Judecatorie acum , cand am termen 15 zile?
Contestatia impotriva PV se depune in interiorul termenului legal de 15 zile
numai la judecatorie.
Nu se justifica depunerea si la OPC pentru ca unitatea opereaza in baza OG 27/2001 revenirea la sesizare se solutioneaza prin atasare la raspunsul initial
Conf. Ord 2 Art. 32. - (1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.*
(2) Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
Amenzi itm
Ana joc
Am primit o amendă pe firma de construcții. Nu am primit procesul verbal pentru a face contestația. De unde pot sa l iau? La sediul firmei nu a ajuns. ... (vezi toată discuția)