avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajati fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajati fara salar

La o societate au fost facute angajari de mai bine de jumatate de an cu contract individual de munca, dar nu li s-au intocmit carti de munca. In tot acest timp angajatii au fost tinuti acasa si din cand in cand li se mai dadea de lucru, dar nu li s-a dat nici un salar (nu consider ca ar trebui sa isi primeasca toate salariile din moment ce stau acasa, dar nici nu e moral sa ii ti incurcati). Ce institutii ar trebui anuntate pentru rezolvarea acestei situatii?
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 22:10, 19 Februarie 2010
Inspectoratul teritorial de munca-I.T.M din localitatea respectiva
Din pacate ITM-ul a fost anuntat dar nu au facut nimic in acest sens. Nu stiu pe cine as mai putea anunta.
diablo_blizzard a scris:

La o societate au fost facute angajari de mai bine de jumatate de an cu contract individual de munca, dar nu li s-au intocmit carti de munca. In tot acest timp angajatii au fost tinuti acasa si din cand in cand li se mai dadea de lucru, dar nu li s-a dat nici un salar (nu consider ca ar trebui sa isi primeasca toate salariile din moment ce stau acasa, dar nici nu e moral sa ii ti incurcati). Ce institutii ar trebui anuntate pentru rezolvarea acestei situatii?

1. Salariatii, daca doresc in acest caz, sa mearga la sediul societatii si sa isi depuna cererea de demisie
2. Pentru recuperarea drepturilor salariale, actionati angajatorul in instanta, la Tribunalul din raza de domiciliu a salariatului.
3. Sa stiti ca legea permite unui salariat sa aiba mai multe contracte la societati diferite, chiar fiind ele si de 8 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este valabila demisia? marianelena marianelena Am facut o intelegere scrisa(primesc o suma de bani reprezentand salari retroactive daca renunt la postul detinut) in luna noiem.2007. IN luna dece.2007 soc.a ... (vezi toată discuția)
demisie fara preaviz, care nu a fost acceptata kat1975 kat1975 Daca o persoana si-a dat demisia fara preaviz, pe motiv ca angajatorul nu si-a respectat indatoririle din contractul de munca (neefectuare concediu), mai poate ... (vezi toată discuția)
In cazul demisiei am dreptul la bani pe concediu? stoianvasilica stoianvasilica Buna seara,am si eu o mica problema.Sinta angajata din anul 2012,luna mai si am incetat activitatea astazi 26 iunie 2013.Mentionez ca de la data angajarii ... (vezi toată discuția)