avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... culpa comuna accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

culpa comuna accident auto

mi-a fost lovit autoturismul ce se afla parcat la domiciliu, partial pe trotuarul de linga casa, iar cei de la amiabil au considerat culpa comuna. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 20:24, 20 Februarie 2010
la 400m de unde am oprit masina, se afla instalat un semn de oprire interzisa, iar masina se afla cu 2 roti pe trotuar.cei de la asigurari au motivat dupa 4 saptaminide la accident ca este culpa comuna si nu la momentul completarii formularului amiabil, ca daca eram instiintat, ma adresam politieipentru cercetari, am platit 1500 lei 1/2 din daune pentru a ridica masina din servis. ma pot adresa politiea pt. o noua cercetare, sau doar in instanta, intrucat eu consider ca nu am aceeasi vina cu cel care m-a lovit.
Semnul de circulatie are efect pana la prima intersectie fata-spate, asa ca incadrarea la culpa comuna este corecta. Faptul ca ca s-a tergiversat cu raspunsul tine de competenta reprezentantului asiguratorului ,care trebuia sa va dea raspunsul pe loc sau macar pana la terminarea reparatiei si tot atunci trebuia sa va sfatuiasca sa solicitati politiei sa efectuieze constatarea, daca nu erati multumit de constatarea asiguratorului pe constat amiabil. In ce priveste lipsa locurilor de parcare este responsabilitatea edililor locali. Problema este ca si daca va veti adresa instantelor ,sansele de reusita sunt practic nule. Mai multe sanse veti avea daca dati in judecata primaria ca sa inlocuiasca semnul de circulatie cu altul care se permita parcarea intre orele 16.00-06.00+sambata si duminica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incident ethel ethel Bună seara, O mașină este parcată sub un indicator de oprirea interzisă, sub acesta, adițional, acea tablă, desen, care îți arată că ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Daună totală euroins, culpă comună. ce putem face? IAGeorgiana IAGeorgiana Buna ziua! Avem urmatoarea situatie. In urma cu o luna, masina noastra a fost lovita lateral fata in timpul noptii si avariata grav. Faptasul a plecat de la ... (vezi toată discuția)