avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Bolile capatate in timpul casniciei, anxietatea si depresia rezultate in urma tensiunii psihice, infidelitatii sotului, crizelor de furie nemotivate, operatia de hernie de disc cervicala, hernia de disc lombara, capatate si la locul de munca dar mai ales in urma lipsei totale de ajutor in menaj si intretinerea casei au o semnificatie in procesul de divort?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:44, 19 Februarie 2010
luati actele medicale si aratati-le unui avocat. este singurul in masura sa va raspunda. in principiu raspunsul la problema dv. este pozitiv.
in ce sens?
eventual demonstreaza ca aveti motive de divort
Sigur ca da.Aveti dreptul sa solicitati avand in vedere ca aceste afectiuni le-ati dobandit in timpul casatoriei , sa se stabileasca o pensie de intretinere in favoarea dvs. pensie ce poate fi stabilita pana la o treime din venitul net din munca al sotului dvs.Atentie ! daca divortul se pronunta din vina unuia dintre soti, acesta nu va beneficia decat un an de pensie de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters69698 ContSters69698 Care anume sunt considerate probe la divort? Sotul meu face crize de violenta groaznice, dar nu ma loveste, doar arunca si distruge lucruri,crize de furie ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dupa pronuntarea divortului aschiutza aschiutza Buna ziua, Relatez urmatoarea situatie: -in timpul divortului( o casnicie ce a durat 16 ani) m-am imbolnavit grav si a trebuit sa suport o operatie pe ... (vezi toată discuția)
Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)