Am urmatoarea problema:
Am lucrat pana acum 2 luni la o firma, apoi mi-am dat demisia. Acum am solicitat cartea de munca, pentru noul job. Aici a aparut surpriza: Am alfat ca eu nu am carte de munca dupa cum mi-a raspuns managerul, odata ce am plecat fara carte de munca, ei nu pot sa-mi dea decat o adeverinta de vechime, care va fi inregistrata de firma cea noua.
Vreau sa stiu daca adeverinta are vreo valoare ( adica daca pot sa-mi recapat vechimea pe cartea de munca). Daca nu, ce se poate face( in special daca se poate face cartea de munca fortat), pentru ca totusi am semnat un contract de munca, si (zic ei) s-au platit toate impzitele si taxele din salariul meu.
daca contractul a fost inregistrat la fortele de munca nu iti fa probleme.La noul loc de munca, cand or sa iti faca cartea de munca, pe baza adeverintei primite o sa fie trecuta si perioada in care ai lucrat fara carte de munca la firma X:)
daca adeverinta poarta viza ITM-ului atunci este perfecta, daca nu mergeti la ITM-ul de care apartine societatea la care ati lucrat sa va puna inspectorul de care apartine firma semnatura pe ea.
va multumesc.
pe exemplarul meu de contract e un numar, ceva de genul 1353/9 0305 , cu o parafa peste el din care disting ITM BUC si un nume. asta inseamana ca e inregistrat contractul ? ca cineva mi-a spus ca trebuie sa fie inregistrat la ITM pentru a avea valoare.
Cartea de munca se cumpara de catre noua societate la care esti in prezent . Afla de la ITM -ul de care apartii de unde se pot cumpara.Societatea face o adresa prin care solicita o carte de munca pentru salariatul X, care se legitimeaza cu CI..serie numar,.....angajat cu contr.nr...... cu mentiunea ca nu a mai avut niciodata carte de munca. Apoi se depune la ITM cu toate adeverintele de la alte locuri de munca si inspectorul care raspunde de firma la care esti acum angajat face toate operatiile de completare. OK?
Carte de munca!!!!
laryssa
Un angajat de-al nostru a lucrat prin 95 la o firma trei ani de zile. Problema este ca societatea a dat faliment si angajatul ar dorii ca pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)