avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate pentru mame
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate pentru mame

Buna ziua din nou.O prietena care este agent de politia a nascut acum in ianuarie,vrea sa stie daca de la servici trebuie sa ii dea si ei un salar mediu pe unitate,de la secretariat a zis ca ea nu are dreptul ca la ei nu se da asa ceva.Daca da ce ar trebui sa faca.Este specificat undeva acest lucru ca mama trebuie sa primeasca acesti bani?si sotia mea trebuie sa nasca, lucreaza la o banca,ea va primi?Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
aba1011, utilizator
Cel mai recent răspuns: aba1011 , utilizator 11:19, 22 Februarie 2010
1. Prietena politista sa se adreseze sindicatului politistilor pentru rezolvarea problemei.
2. Pentru sotia dvs. varedau din Contractul colectiv de munca unic la nivel national (CCMUNN) pe anii 2007-2010:
ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
...
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
...
Va multumesc frumos din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz unitate un salar mediu la nastere ganca ganca buna ziua! am nascut in luna mai, am depus la secretariat o cerere pt dreptul meu sa primesc un salar mediu pe unitate , mentionez ca lucrez in sistemul ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate cristiano755 cristiano755 sotia mea a nascut iulie 2010....din luna 3 a fost in somaj..inainte de somaj a lucrat la o societate comerciala ca bucatar. de unde se poate solicita salariul ... (vezi toată discuția)
Prima pt nastere lengher calin lengher calin Buna ziua, sotia mea a nascut in urma cu 4 luni si ar trebui sa primeasca o prima de nastere de la angajator (privat). Daca angajatorul a terminat anul trecut ... (vezi toată discuția)