avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire paternitate

buna ziua. am un copil de 8 ani care la nastere nu a fost recunoscut de tatal lui . la sfarsitul anului trecut am facut testul ADN pentru stabilirea paternitatii la in cadrul laboratorului de genetica al INML , dar tatal copilului amana mereu recunoasterea de buna voie. Daca deschid un proces pentru stabilirea paterniatii pot folosii ca proba acest test facut inainte de comun acord? Am nevoie de martori? ( relatia nu a fost foarte cunoscuta si am pierdut legatura cu majoritatea prietenilor din aceea perioada). Care ar fi procedura care trebuie sa o urmez. ? . multumesc
Cel mai recent răspuns: daniela_daniela , utilizator 18:12, 8 Iulie 2010
DA , parerile sunt impartite dar legal este asa cum am mai aratat conform deciziei ICCJ actiune este deschisa de reprezentantul legal am minorului in numele minorului ,am mai precizat am in prezent o actiune pe roul jud sector 2 si am trecut la probatoriu ,
ok cred ca materialul de mai sus va convins daca eu nu am reusit incercati si veti vedea
av daniela
daniela_daniela, tu, in nume propriu, ai avut 1 an la dispozitie ca sa pornesti aceasta procedura. Acum, in numele copilului, ai la dispozitie 17 ani. Jurisprudenta e clara in acest sens si nu e nevoie sa fii avocat ca sa intelegi paragrafele in care instanta expliciteaza clar conceptul de imprescriptibilitate a dreptului minorului. Parerile contrare nu sunt sustinute de argumente solide. In nici un caz intentia legiuitorului n-a fost de a acorda acest drept copilului dar a il impedica in acelasi timp sa il exercite prin simplu fapt ca n-ar fi prevazut o modalitate de exercitiu cat timp minorul e incapabil el insusi sa o faca in mod direct.
Buna ziua. Revin cu o nelamurire: tatal copilului este de acord sa recunoasca copilul de buna voie si sa ii poarte numele. La stare civila ne-a spus ca pentru a-i purta numele trebuie sa deschidem actiune in instanta, ca nu se poate pe cale administrativa (cum citisem pe acest forum). Problema e ca eu nu locuiesc la adresa din CI si nu as vrea sa merg la judecatoria de care apartin sa deschid actiunea. Ar putea deschide tatal copilului actiunea pentru ai purta numele? Mentionez ca este cetatean strain dar locuieste in Ro ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere stabilire paternitate?!? cameleon cameleon As dori sa stiu daca exista un termen de prescriere al paternitatii.Copilul are aproape 3 ani si tatal \\"intarzie\\" probabil voit sa recunoasca copilul pe ... (vezi toată discuția)
Paternitate geo_m_14 geo_m_14 Daca tatal a decedat, in ce conditii mama mai poate deschide actiune de recunoastere a minorului? Nu sunt in situatia asta (inca si nici nu-i doresc raul) dar ... (vezi toată discuția)
Paternitate davinci149 davinci149 buna ziua am 2 copii nerecunoscuti de tatal lor. copiii au 8 ani si 3 ani,pana acum el m-a ajutat oarecum in cresterea lor,dar d e2 luni n-o mai face ,,,daca ... (vezi toată discuția)