avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare indemnizatie presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare indemnizatie presedinte

In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de 33 de proprietari. Din acestia 9 au fost de acord cu salariul. In tot acest timp, presedintele nu si-a indeplinit nici una dintre obligatiile prevazute de Legea 230/2007, motiv ptr care noi, proprietarii, am intocmit un tabel cu propunerea de a-i elimina salariul presedintelui, tabel in care au fost obtinute 22 de semnaturi, deci peste 50 % +1 cat era minimul necesar. Cum putem sa punem in executare propunerea facuta pe tabel?
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 10:14, 7 Decembrie 2011
@simondadrg
Nu faceti ceea ce v-ati propus in privinta indemnizatiei(salariului) presedintelui pentru ca gresiti! Odata adoptata aceasta hotarare (de eliminare a indemnizatiei) in AG ea va trebui aplicata si "urmasilor" actualului presedinte!!! Iar daca veti vrea sa-i acordati din salariu va fi nevoie din nou de o alta AG!
Asa ca ceea ce v-au propus userii anteriori e cea mai buna solutie: AG pentru schimbarea presedintelui si-atat!

@carol_lorac
carol_lorac a scris:

cenzorul..., fie ca parerea ii este ignorata (a se vedea cazul de la blocul userului @presedintele, unde am adus argumente clare ca se poate intimpla asa ceva)

:stunned:
De unde ati dedus asa ceva pentru ca eu nu am afirmat nimic in acest sens!?!? [editat]
Din contra am spus ca cenzorul participa la sedintele CE, cu drept de vot, si elimina din start posibilitatea adoptarii unei hotarari nelegale! Cat despre argumentele aduse am oaresce dubii pentru ca nu ati reusit sa le sustineti temeinic!
Si inca ceva... ca sa vedeti ca nu numai legea contine anomalii... hotararile CE nu pot fi contestate in 45 zile ci doar cele AG!:rtfm:
Nu mai induceti lumea in eroare va rog!
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator
v-am explicat detaliat acest aspect pe un alt topic, dar il reiau si aici, poate-l pricepeti
aveti in CE un presedinte, un cenzor si 9 membri. chiar daca are drept de vot in CE si constata ca o anumita decizie este ilegala, votul sau (singur sau impreuna chiar cu maxim 4 membri) nu are nicio finalitate, acea decizie devenind legala prin vocea majoritatii membrilor CE.
daca insa cenzorul/comizia de cenzori ar fi un organism de sine statator, acea decizie nu poate fi adoptata fara semnatura cenzorului sau comisiei de cenzori din cauza faptului ca este ilegala si vocea cenzorului are "greutate", el avind drept de veto in adoptarea deciziei cu pricina.
daca ati cunoste cite decizii ilegale ale CE au fost anulate in instanta, nu ati mai mai vorbi cu atita usurinta. instanta are acest drept ... de a repara ilegalitatile comise in asociatii inclusiv de catre comitetul executiv. ca majoritatea deciziilor CE din asociatii nu sint afisate la avizier atunci cind sint adoptate, este o alta poveste, dar la un momentdat se afla acele decizii si cei care au incalcat legea, daca exista persoane care sa mearga pina la tribunal pentru anularea lor, sint anulate
carol_lorac a scris:

aveti in CE un presedinte, un cenzor si 9 membri. chiar daca are drept de vot in CE si constata ca o anumita decizie este ilegala, votul sau (singur sau impreuna chiar cu maxim 4 membri) nu are nicio finalitate, acea decizie devenind legala prin vocea majoritatii membrilor CE.

Domnule ce e atat de greu de priceput? :stunned:
Daca cenzorul spune si argumenteaza ca nu e legala o decizie in sedinta CE(a Asociatiei pe care o conduc) nici nu se mai supune la vot!!
V-am mai intrebat de cateva ori pana acum si nu mi-ati raspuns la subiect: daca CE adopta o decizie pe care ulterior o descopera cenzorul ca nelegala ce se intampla?
Daca tot cunoasteti atatea spete cu "decizii CE anulate in instanta" spuneti-ne macar una!
L230 face trimitere catre instanta doar in cazul hotararilor AG, ce e asa de dificil de inteles!?:-/
Legea 230/2007 face trimitere catre instanta in cazul hotararilor adunarii generale pentru ca nu este un organism de conducere superior adunarii generale. Daca adunarea generala ia o hotarare considerata de un proprietar ilegala sau care prejudiciaza un proprietar, acesta, proprietarul, nu poate sa-i "dea afara" sa-si aleaga alti vecini sau sa-i schimbe din functia de proprietari si-atunci se adreseaza instantei.
Daca in comitetul executiv se ia o decizie si cineva constata ca este nelegala sau in dezacord cu hotararile adunarii generale, statutului... aceasta decizie se poate anula de catre adunarea generala si nu mai este necesar sa se ajunga in instanta.
Numai daca adunarea generala accepta aceasta decizie a CE, care devine hotarare a AG, proprietarul nu are cum sa o atace decat in instanta.
Simplu si logic pentru ca nu are in condominiu un organism superior adunarii generale.
adriantot a scris:

Daca in comitetul executiv se ia o decizie si cineva constata ca este nelegala sau in dezacord cu hotararile adunarii generale, statutului... aceasta decizie se poate anula de catre adunarea generala si nu mai este necesar sa se ajunga in instanta.


Perfect de acord cu opinia moderatorului
Situatia reala in majoritatea covarsitoare a situatiilor-dovada abundenta de nemultumiri postate pe sectiune,o constituie conditia,pertinent subliniata de moderator
daca in comitetul executiv se ia o decizie si cineva constata ca este nelegala
.
Trebuie subliniat aspectul esential ca asupra legalitatii exista o singura autoritate cu limite de competenta si prerogative legal prevazute sa se pronunte ,si anume instanta de judecata
Cum in majoritatea cazurilor hotararile comitetului nu se publica si nu se aduc la cunostiinta proprietarilor,eventualele nemultumiri apar in momentul materializarii rspectivelor hotarari ,care de regula se petrec in afara termenului de 45 zile cand poate fi atacata in instanta
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)