avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt bagaj din mijloc de transport persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt bagaj din mijloc de transport persoane

Buna ziua,
Mi s-a furat bagajul de la compartimentul "bagaje de mana" din autobuzul in care calatoream. In momentul in care am sesizat dispartia bagajului soferul nu a avut nici o reactie. Am formulat sesizare in scris catre firma transport persoane si am sesizat furtul la Politie. Cum trebuie sa procedez in continuare pentru despagubire? Care este Institutia care supervizeaza aceste cazuri?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 13:33, 15 Aprilie 2011
Trebuie sa faceti si plangere la politie.
Este cam greu de rezolvat dar soferul ar putea fi vinovat cumva...

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc d-lui avocat pentru raspuns. Sunt programata pentru audieri la Politie la ora 19 la Departamentul Furturi, dl. politist mi-a comunicat verbal faptul ca soferul se face vinovat in acest caz de disparitia bagajului iar firma careia ii apartine autobuzul trebuie sa despagubeasca persoana pagubita. Care este Institutia care supervizeaza activitatea firmelor de transport persoane pentru a adresa o sesizare in care sa relatez ceea ce s-a intamplat?
Cu respect
Primaria emite autorizatiile si licentele
Chiar daca se va admite disparitia./sutragerea bunului personal,va fi imposibil de probat in conditiile legii,valoarea acestuia
Fiind vorba de un proces penal se pot audia martori rude.La Opc va puteti plange si la Min Transporturilor.
Buna seara,
Am fost la Politia din localitatea unde sunt domiciliata si pentru ca s-a constatat furtul bagajului intr-o alta localitate decat cea de resedinta am fost indrumata sa depun plangerea in localitatea respectiva (unde s-a constatat furtul). Asa este procedura corecta, din moment ce firma transport persoane are sediul in localitatea unde domiciliez? Ma poate ajuta cineva cu adresa OPC si adresa Ministerului Transporturilor? Va multumesc.
Cu stima
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
Nina1, utilizator

Alte discuții în legătură

Pierdere bagaje la tarom aez aez Buna ziua! Am nevoie de ajutor specializat si apreciez intentiile dvs. Tarom mi-a pierdut un bagaj din cele 4 predate la \"check in\" si mi l-au adus ... (vezi toată discuția)
Furt de bagaj din autocar adelinaamza adelinaamza Situatia mea sta in felul urmator: mi s-a fost furat bagajul( un troller mare) in timp ce calatoream cu autocarul(maxi taxi). Am descoperit asta abia cand am ... (vezi toată discuția)
Infractiuni "volatilizate"!!! aidailda aidailda Buna ziua, In data de 22 august 2008 in locul masinii, parcata regulamentar, nu am gasit decat o gramada de fiare. Masina fusese avariata total de un auto ... (vezi toată discuția)