avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... dispozitiile primarului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

dispozitiile primarului

ce se poate face daca primarul da o dispozitie prin care te insarcineaza cu o noua atributie impotriva vointei tale.
Cel mai recent răspuns: dan tiperciuc , utilizator 09:24, 23 Februarie 2010
Dispozitiile emise de primar se pot ataca in conformitate cu prevederile legii 554/2004 a contenciosului administrativ de catre cei lezati prin respectivul act administrativ.
sunteti functionar public, sau functionar contractual? :)
este functionar contractual
legea nr.53/2003
"ART. 40
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
c) să dea dispoziţii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalităţii lor;
ART. 281
Jurisdicţia muncii are ca obiect soluţionarea conflictelor de muncă cu privire la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale sau, după caz, colective de muncă prevăzute de prezentul cod, precum şi a cererilor privind raporturile juridice dintre partenerii sociali, stabilite potrivit prezentului cod.
ART. 283
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
a) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă;
b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară;
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
d) pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii unui contract individual sau colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia;
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
(2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului."
Atacati decizia la tribunal, daca o considerati nelegala. Puteti invoca faptul ca, deja fisa postului fiind completa, nu mai aveti vreme si pentru alte activitati , in timpul programului de lucru. :)
multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 283 codul muncii ???? este actual? domni56 domni56 Va rog sa confirmati actualitatea! Va multumesc. Jurisdictia muncii ART. 283 – Formularea cererilor de solutionare a conflictelor de munca (1) ... (vezi toată discuția)
Ccm expirat melinda67 melinda67 În cazul în care a expirat contractul colectiv de muncă şi conducătorii firmei nu mai semnează altul intră în vigoare contractul colectiv de muncă ... (vezi toată discuția)