avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conditii creare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conditii creare testament

daca o persoana este internata intr-un spital de psihiatrie poate intocmi un testament si daca da care ar fii conditiile?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 17:27, 20 Februarie 2010
atita timp cit discernamintul nu este diminuat/lipseste, fapt constatat printr-un certificat medico-legal, persoana poate testa in conditiile legii; testament olograf, autentic.
Pentru ca un testament sa fie valabil trebuie dovedit ca testatorul are discernamant.
pai la intocmirea testamentului nu a participat nici un medic psihiatru sau o persoana din cadrul consiliului...
cine ar fi trebuit sa participe la intocmirea testamentului conform legii?
Chiar daca persoana nu este pusa sub interdictie,testamentul poate fi anulat la cererea persoanelor indreptatite.Data fiind starea de sanatate,se poate invoca lipsa vointei constiente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare testament niculaucarmen niculaucarmen o femeie in varsta de 83 ani a lasat mostenire, prin testament, toate bunurile, femeii de serviciu, fara ca familia acesteia sa stii. Acest testament a fost ... (vezi toată discuția)
Testament neautentificat la notar ContSters257326 ContSters257326 [/b]Buna ziua, As dori sa ma informez lin aceasta privinta - daca se intocmeste un testament scris de mana, fara a fi autentificat de un notar public, ... (vezi toată discuția)
Mostenire Claudia balan Claudia balan Fiul natural care are grija de mama naturala, desi el a fost adoptat cu toate drepturile filiatiei parintesti de la varsta de 2 ani, poate mosteni averea ... (vezi toată discuția)