avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de muncã internațional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de muncã internațional

Bună ziua!

Aș dori să știu cum se numește contractul de muncă internațional prin care angajatul cade de comun acord cu angajatorul asupra însoțitorilor angajatului.

Mai exact, atunci când un angajat este trimis la ceva reprezentanță într-o altă țară și în contract este stipulat faptul că nu va fi însoțit de soția sa sau de copiii săi.

În limba engleză am găsit „split family contract”. Există ceva sintagmă folosită în domeniul juridic aproximativă?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
sebastianflaviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: sebastianflaviu , utilizator 07:36, 21 Februarie 2010
aveti deja contractul din cate inteleg eu.. ce doriti de fapt de la noi? sa va expicam niste termeni din el sau ce? cum adica cum se numeste un astfel de contract? e contract de munca si clauzele contractuale din acestea sunt stabilite prin negociere intre dvs, in calitate de salariat si angajator, inclusiv cele legate de prezenta familiei dvs in locul unde urmati sa lucrati..
Cum spuneam, mă interesa care este sintagma consacrată pentru acest tip de contract, mai bine zis pentru contractul de muncă care are o astfel de clauză.

Un echivalent pentru expresia englezească „split family contract”.

Ah, fiind tot la capitolul contracte, englezii au așa-zisul impozit „hypo tax” sau „tax equalization” care se aplică atunci când angajatul este plecat din țara în care plătește impozitul pe salariu pentru a contracara impactul pe care l-ar avea impozitarea în țara de destinație ( [ link extern ] ?

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit persoana "self-employed" ContSters264509 ContSters264509 Buna ziua! Exista urmatoarea situatie: Domnul X urmeaza sa semneze un contract (sa-i spunem de colaborare) cu o firma englezeasca, inregistrata la Londra. ... (vezi toată discuția)
Ce reprezinta family status Dorusto Dorusto Sunt delegat in afara tarii in interes de serviciu. Am hotarat sa iau si familia cu mine. Care sunt drepturile pe care le am? plata transport, asigurare, ... (vezi toată discuția)
Angajare in uk annemona2000 annemona2000 Buna ziua, As dori sa stiu cum se pot angaja muncitorii romani ( sudori, lacatusi ) in santierele din U.K. In ce conditii au nevoie de un permis de ... (vezi toată discuția)