buna seara, va rog daca se poate un raspuns la scurta mea povestire.......
este vorba de sora mea care casatorita fiind cu 2 copii din casatorie, impreuna cu sotul cu banii rezultati de la nunta lor si-au construit o casa pe terenul dat de socrii ei, terenul fiind pe numele socrilor fara sa le dea cu acte in tot acest timp.
ei locuiesc in acea casa din anul 1999........mentionez ca la impozit sora mea a platit an de an pe numele ei, contractul la electrica e pe numele ei, facturile la apa , telefonie...etc st pe numele ei......
curand ea a plecat de acasa la parinti deoarece nu se mai intelege cu sotul......
intrebarea este: La divort are drepturi la acea casa?
din cate stiu eu ca sa construiesti ceva iti trebuie autorizatie, iar ca sa obtii autorizatia de construire trebuie sa dovedesti ca esti proprietarul terenului...sau ma insel?
nu va inselati.. dar acest aspect nu face obiectul doscutiei.. pe doamna o interesa doar daca asupra constructiei are sau nu un drept in conditiile in care ea a contribuit la edificarea acestuia, purtandu-se si ulterior ca un proprietar posesor de buna credinta.. asta era subiectul discutiei
Daca va reusi sa faca dovezile de mai sus, va avea in final un drept de creanta. Daca exista autorizatie de construire, aceasta este pe numele proprietarilor terenului.
Partaj
tavi02ro
Din pacate parintii mei sunt in prag de divort si am cateva nelamuriri , sper sa gasesc ajutor aici.
Ne-am mutat in casa parintilor tatalui meu in urma cu 17 ... (vezi toată discuția)