avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare investitie dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare investitie dupa divort

Sunt casatorita din 1985, am locuit impreuna cu socrii. Am construit in curtea socrilor o casa, dar autorizatia de constructie a fost scoasa pe numele socrilor, deoarece terenul era al lor. Cheltuielile pentru constructie au fost suportate de noi. Sotul nu a avut niciodata o contributie foarte mare in casa din venitul salarial.
Din cauza unor neitelegeri, as vrea sa plec din casa facuta impreuna, dar subliniez, pe numele sotului. Avem si un copil impreuna, acum major.
Intrebare: As avea vreun drept la casa daca plec? As putea dovedi ca este casa facuta de noi si nu de socri?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:27, 16 Februarie 2016
Drept de creanta in calitate de constructor de buna-credinta.
Da, aveti un drept de creanta, in calitate de constructor de buna credinta.

Cuantumul dreptului de creanta se stabileste printr-o hotarare judecatoreasca.
Va recomand sa nu ajungeti in instanta, consumati bani din ce v-ar reveni, timp si nervi. Incercati sa negociati.
Drept de creanta vis a vis de socri si nu partaj cu sotul.

Poate ar fi bine sa invocati un drept de retentie pana la achitarea sumelor si nu sa parasiti imobilul.

Interesati va exact care va sunt drepturile si ce puteti obtine, cu ce costuri in bani si timp, ca sa stiti ce negociati ulterior pt ca mai simplu asa decat prin instanta.
Este bine sa nu plecați pana lămuriți problema.
Dreptul de retenție i-ar obliga sa va dea banii și sa nu va amâne.
Ați putea să le propuneți o discuție în care sa fiți toți asistați de avocati pentru a discuta serios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort alexa11 alexa11 dupa 20 ani de casnicie am hotarat sa divortez.am construit o casa pe pamantul socrilor decedati si nu am acte pe ea.cum as putea avea vreun drept la munca mea ... (vezi toată discuția)
Constructie casa pe terenul altui proprietar alinaiorgu alinaiorgu Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:am construit casa pe terenul tatalui meu, deoarece am considerat ca fiind tata si fiica ulterior imi ... (vezi toată discuția)