avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

dupa 20 ani de casnicie am hotarat sa divortez.am construit o casa pe pamantul socrilor decedati si nu am acte pe ea.cum as putea avea vreun drept la munca mea de 20 ani
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 08:59, 3 Decembrie 2009
Daca va intelegeti, nu va fi nici o problema, daca aveti copii treceti pe numele copiilor imobilele si pastrati uzufructul pentru cine va locui in casa respectiva.
Daca nu va intelegeti numai in instanta veti putea partaja bunurile comune, unde veti avea nevoie de avocat, martori si sa dovediti cat mai multe bunuri comune, mobile sau imobile, iar instanta va stabili apoi cota de proprietate.
Succes.
Veti avea dreptul doar la contravaloarea unei cote parti din constructie, dar va trebui sa introduceti in cadrul procesului de divort, toti mostenitorii de pe urma defunctilor socri si va trebui sa aveti si dovezi in sensul celor aratate de dvs.

Ar mai exista si varianta unei actiuni in constatare prin care instanta ar/va trebui sa constate ca impreuna cu sotul dvs. sunteti constructori de buna-credinta si sa obtineti un titlu de proprietate pe constructie si un drept de superficie pe teren...
Depinde si de ceea ce doriti dvs.: drept de proprietate pe constructie sau drept de creanta...:)
avem 2 copii o fata si un baiat.doresc ca parte mea sa fie lasata fiicei mele
alexa11 a scris:

avem 2 copii o fata si un baiat.doresc ca parte mea sa fie lasata fiicei mele

Sunt multe informatii pe care nu le-ati spus motiv pentru care, pana la momentul in care veti putea dispune de partea dvs., aceasta ar trebui sa fie identificata, respectiv in ce anume consta "partea dvs.":
-intr-un drept de coproprietate (ce va fi stabilit de catre instanta sau va intelegeti cu sotul-fost si incheiati o tranzactie in fata instantei, stabilind de comun acord dreptul dvs.) asupra constructiei;
- sau un drept de creanta (o suma de bani aferenta c/v contributiei dvs. la constructia imobilului).

Propun sa faceti demersurile legale sa ajunga "partea" Dvs, pe numele Dvs., iar apoi prin donatie, intretinere sa dispuneti de ea si sa o dati la fiica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters86398 ContSters86398 bun ziua as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune ieșirea din indiviziune gabriello005 gabriello005 O succesiune mai complicata, dar sa vedem cum pot explica. Dosar deschis de părinte \"Evacuare\". În proces-ul de evacuare unul din frati a câștigat ... (vezi toată discuția)
Divort la notar sau tribunal? ntyry75 ntyry75 Sunt casatorita de 2 ani avand 2 copiii de 2 ani si un bebe de 5 luni, dar am trait in concubinaj cu sotul meu 6 ani, timp in care am inceput constructia unei ... (vezi toată discuția)