avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi am la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi am la divort

buna seara, va rog daca se poate un raspuns la scurta mea povestire.......
este vorba de sora mea care casatorita fiind cu 2 copii din casatorie, impreuna cu sotul cu banii rezultati de la nunta lor si-au construit o casa pe terenul dat de socrii ei, terenul fiind pe numele socrilor fara sa le dea cu acte in tot acest timp.
ei locuiesc in acea casa din anul 1999........mentionez ca la impozit sora mea a platit an de an pe numele ei, contractul la electrica e pe numele ei, facturile la apa , telefonie...etc st pe numele ei......
curand ea a plecat de acasa la parinti deoarece nu se mai intelege cu sotul......
intrebarea este: La divort are drepturi la acea casa?
Cel mai recent răspuns: aurelianx , utilizator 21:24, 21 Februarie 2010
da actul exista pe numele propietarilor terenului
Cunoscand cele prezentate de dvs, revin la mesajul initial pe care l-ati postat.
Nu la divort va avea un drept la casa, ci la partaj.
Daca reluarea relatiilor nu va fi posibila (cand altfel se pune problema pretentiilor la dreptul asupra imobilului, de catre soti), primul pas este promovarea divortului (probabil de catre sora) si ulterior actiunea in partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei (situatie in care va solicita un drept de creanta asupra imobilului construit cu buna credinta de soti pe terenul parintilor)
Partajul in speta este complex si va fi nevoie de asistenta sau reprezentarea unui avocat.
Bafta!
av. AG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa pe terenul socrilor danaioan danaioan Am construit o casa pe terenul socrilor mei. Eu am facut credit pe numele meu ca sa construim casa, ulterior socrii s au razgandit si nu mai vor sa ne fac ... (vezi toată discuția)
Recuperare investitie dupa divort Stelutamelania Stelutamelania Sunt casatorita din 1985, am locuit impreuna cu socrii. Am construit in curtea socrilor o casa, dar autorizatia de constructie a fost scoasa pe numele ... (vezi toată discuția)
Partaj tavi02ro tavi02ro Din pacate parintii mei sunt in prag de divort si am cateva nelamuriri , sper sa gasesc ajutor aici. Ne-am mutat in casa parintilor tatalui meu in urma cu 17 ... (vezi toată discuția)