avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si dobindire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si dobindire apartament

In urma decesului socrului meu a ramas un apartament cu doua camere. Dintr-o casatorie anterioara, socrul meu are doua fiice - pe FOSTA mea sotie si pe sora acesteia. Socrul meu nu a avut alti copii. In momentul de fata: (1) atit fostul meu socru cit si sotia acestuia sunt decedati, din ianuarie 2000 si februarie 2010, respectiv; (2) s-a deschis si exista deja succesiune dupa decesul socrului dar nu si dupa al sotiei acestuia.

Care este procedura prin care fiica mea, nepoata a socrului decedat, poate intra in posesia apartamentului respectiv? Trebuie deschisa mai intii succesiune dupa decesul soacrei? Fiicele fostului meu socru trebuie sa renunte ambele la dreptul de mostenire asupra apartamentului? Cind, unde si cum anume se poate face aceasta renuntare in favoarea fiicei mele?

Va multzumesc mult. Imi cer scuze pentru omisiunile din mesajul original. Numai bine.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
Petrash, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 08:43, 28 Februarie 2010
Soacra mai traieste?
Nu, soacra a decedat la inceputul lunii februarie.
buna ziua!
trebuie dezbatute cele 2 succesiuni ale socrilor, dar asta se doreste, ca intreaga masa succesorala sa fie culeasa de catre fiica dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune (mostenire). GMarin GMarin Prezentare pe scurt: Socrii mei si doi copii (baiat si fata) casatoriti. In anul 1997 decedeaza fiul si ramin in urma sotia si o fiica a lor. In anul 1999 ... (vezi toată discuția)
Succesiune feliciaion feliciaion buna ziua. va fac un rezumat la ceea ce vreau sa stiu. apartamentul in care lucuim este pe numele socruluicare din nefericire acum pe 6 februarie a decedat . ... (vezi toată discuția)