avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de comodat

buna ziua.as dori daca se poate sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarele probleme.am un contract de comodat cu sora mea pe o perioada de 30 ani.(1)de la
un timp ma ameninta ca reziliaza contractul cu toate ca eu respect toti termenii contractuali si (2)mai nou a venit si mia spus ca a modificat contractul pe o perioada mai mica de timp.intrebarea este daca poate rezilia contractul cu toate ca respect conditiile impuse si am adus si imbunatatiri imobilului(2 camere)si daca poate modifica contractul fara ca eu sa stiu.va rog ajutati-ma ca nu am unde sa ma duc si am si un copil minor de 6 ani.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 08:41, 21 Februarie 2010
modificarea sau rezilierea unui contract, indiferent de numele acestuia, se face in conformitate si limitele dispozitiile cuprinse in acesta. atita timp cit va indepliniti obligatiile asumate prin semnarea contractului, rezilierea acestuia nu este posibila, cu atit mai mult modificarea unilaterala a clauzelor cuprinse in acesta.
teoretic, atata timp cat comodatarul isi respecta obligatiile asumate prin contract, comodantul nu poate sa dispuna evacuarea dvs. din imobil.
Insa, importante sunt dispozitiile contractului incheiat, prin urmare e bine sa contactati un avocat din raza teritoriala unde se afla imobilul , pentru a-i prezenta situatia acestuia.
Nici lamurirea intregii situatii cu sora nu e de neglijat, ba as spune, e esentiala. Incercati sa lamuriti problema cu ea, sa ii platiti o chirie, etc. 30 ani nu puteti sa folositi un imobil cu titlu gratuit, chiar daca e al surorii dvs.:stunned:
Modificarile asupra unui contract de comodat se fac in functie de clauzele cuprinse in contract, dar inregistrarea modificarii sale la registru se face numai de catre societate, altfel acestea nu sunt luate in consideratie. Ca perioada de imprumut stipulata in contract aceasta nu este expres stabilita de lege dar, atat timp cat contractul a fost acceptat si astfel inregistrat la RC, asa ramane pana la o hotarare data de o instanta. In momentul de fata RC nu mai accepta modificari sa rezilieri ale contractelor de comodate decat prin hotarari judecatoresti. Am vazut acceptat de RC contract de comodat pe 99 ani, inregistrat la RC anul trecut in Bicuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat adinasmn adinasmn Buna ziua, in vederea inscrierii pe tabloul av definitivi, mi s-a solicitat de catre Baroul Bucuresti (desi am prezentat copie certificata pentru conformitate ... (vezi toată discuția)
Apartament in comodat si incetarea lui licutza licutza Buna ziua. Am dat apartamentul proprietate unei rude indepartate prin comodat inregistrat la notar. Intre timp ruda s-a dovedit a fi de rea credinta ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat il_so il_so am si eu o mare problema...cum sa fac sa reziliez unilateral un contract de comodat?firma este a surorii mele si are sediul in apartamentul mamei ... (vezi toată discuția)