avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament in comodat si incetarea lui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament in comodat si incetarea lui

Buna ziua. Am dat apartamentul proprietate unei rude indepartate prin comodat inregistrat la notar. Intre timp ruda s-a dovedit a fi de rea credinta (deranjeaza f tare vecinii + ca in apart locuiesc 4 persoane fata de 1 cat am discutat). Pot inceta acest act de comodat inainte de termen pe baza faptului ca acolo locuiesc mai multe persoane decat sunt in contractul de comodat? (exceptam cazul de incetarea unilaterala si etc etc)
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 00:47, 19 Iulie 2007
Teoretic puteti pentru orice motiv care arata ca nu se respecta clauzele din contract. Puteti sa ne spuneti mai multe despre aceste clauze?
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2007
hellenburgous, utilizator
Nu cunosc alte clauze. Matusa mea este persoana care a comodatat si e mai in varsta.Eu sunt nepoata si incerc sa o ajut.
Intrebarea mea este daca pe contractul de comodat se afla doar 1 persoana si in apartament locuiesc in total 4-5 persoane acest contract poate fi intrerupt.???
Matusa mea nu cre ca a prevazut alte clauze si fiindca aceasta ruda a venit recomandata nu si-a pus problema de rea credinta. Pt ca undeva la reziliere se spune ca poate fi reziliat inainte de termen cu acordul ambelor parti (nu unilateral).
Va multumesc
Gasiti totusi contractul si cititi l .Orice cuvant ajuta.
Am citit nu are alte clauze decat acest lucru ca poate fi incetat inainte de termen cu acordul ambelor parti.
Am cautat pe net si am gasit undeva ca contractul de comodat este unilateral deoarece are titlu gratuit si creeaza obligatii doar pentru comodatar. Prin urmare acest contract este unilateral din lege dar daca s-a specificat cu acordul ambelor parti (specificat in textul specimen al notarului) presupun ca am trecut peste lege ~!!?
Si mai departe Avand in vedere ca comodatarul a adus si alte persoane in apartament fara instiintare si fara acordul comodantului rezulta ca acest contract poate fi reziliat de comodant?

Va multumesc
Nu exista alte clauze de incetare decat acordul ambelor parti.In rest totul e standard.
Era obligatoriu ca comodatarul sa anunute comodantul si sa fie si ei trecuti intr-un act de comodat?
Faptul ca sunt mia multe persoane poate fi dovedit de vecinii care s-au plans si de faptul ca la intretinere sunt trecute 4 persoane si nu 1 mai multe luni la rand.

Alte discuții în legătură

Pluralitate de comodatari. exista obligatia mentionarii in contract? rog raspuns. anna_cta anna_cta Va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Daca o societate comerciala incheie un contract de comodat (pentru un apartament) cu un comodatar, iar ulterior ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat lucabuluca lucabuluca Acum un an, impreuna cu prietenul meu am deschis o firma. Sediul social se afla la adresa apartamentului tatalui meu. Din luna iunie am renuntat la partea mea, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat il_so il_so am si eu o mare problema...cum sa fac sa reziliez unilateral un contract de comodat?firma este a surorii mele si are sediul in apartamentul mamei ... (vezi toată discuția)