avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament in comodat si incetarea lui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament in comodat si incetarea lui

Buna ziua. Am dat apartamentul proprietate unei rude indepartate prin comodat inregistrat la notar. Intre timp ruda s-a dovedit a fi de rea credinta (deranjeaza f tare vecinii + ca in apart locuiesc 4 persoane fata de 1 cat am discutat). Pot inceta acest act de comodat inainte de termen pe baza faptului ca acolo locuiesc mai multe persoane decat sunt in contractul de comodat? (exceptam cazul de incetarea unilaterala si etc etc)
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 00:47, 19 Iulie 2007
Poti cere rezilierea contractului pt neindeplinrea obligatiilor de catre comodatar:)
VA multumesc foarte mult.
Am prezentat comodatarului situatia din acest punct de vedere (nr persoanelor a fost depasit) si spre surprinderea mea nu au existat nici un fel de probleme.A promis ca va evacua in cel mai scurt timp. De unde rezulta ca a incercat o cacialma cu matusa mea.
In orice caz situatia urmeaza sa se rezolve si multumesc foarte mult celor care mi-au raspuns precum si acestui forum.
Totul e bine cand se termina cu bine :) Mare atentie la semnarea actelor pe viitor. Trebuie prevazut si raul nu numai binele.
Comodatul nu e act unilateral, el are obligatii si pentru comodant si pentru comodatar.
Cu privire la persoane, actele de locatiune dau dreptul si altor persoane in afara semnatarului contractului sa locuiasca acolo, depinde de calitatea acelor persoane si de clauzele contractului. Eu am avut contract cu proprietarul si, legal, a stat si sotul meu cu mine. Nimeni nu l-ar fi putut da afara pe el si sa raman doar eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pluralitate de comodatari. exista obligatia mentionarii in contract? rog raspuns. anna_cta anna_cta Va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Daca o societate comerciala incheie un contract de comodat (pentru un apartament) cu un comodatar, iar ulterior ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat lucabuluca lucabuluca Acum un an, impreuna cu prietenul meu am deschis o firma. Sediul social se afla la adresa apartamentului tatalui meu. Din luna iunie am renuntat la partea mea, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat il_so il_so am si eu o mare problema...cum sa fac sa reziliez unilateral un contract de comodat?firma este a surorii mele si are sediul in apartamentul mamei ... (vezi toată discuția)