avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECURS ACTIUNE IN PRETENTII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECURS ACTIUNE IN PRETENTII

As dori sa supun atentiei dv. urmatoarea situatie. Reprezint unul dintre parati intr-o actiune in pretentii pentru care a fost data o sentinta favorabila Reclamantului. Intentionez a face recurs, am insa unele indoieli daca procedez corect avand in vedere ca sunt la inceput de drum. Actiunea fiind din categoria celor care nu poate fi atacata cu apel, consider eu ar trebui sa se supuna prevederilor art. 304 ind 1 C proc. civ. In fond in intampinare am invocat lipsa calitatii procesuale pasive a paratei pe care o reprezint, exceptie care a fost respinsa de instanta de fond. De asemenea am chemat in garantie pe cel considerat de mine raspunzator.
Pot invoca in recurs din nou exceptia calitatii procesuale pasive? Pot adauga mai multa practica juciciara in dovedirea sustinerilor mele?
Inteleg ca recursul se depune sub sanctiunea nulitatii la instanta acarei hotarea se ataca, deci o depun la judecatorie care ulterior o trimite Tribunalului?

Cel mai recent răspuns: COSTACHE AURORA , utilizator 14:06, 21 Februarie 2010
dar dvs un cod de procedura civila nu aveti?
nu bagam mana in foc daca nu ar trebui sa treceti si prin apel. asta depinde de valoarea pretentilor.
da, cautati si invocati din nou aceea exceptie.
Pe langa articolul invocat este absolut necesar sa încadrati motivele de recurs in unul din punctele prev de art.304 cpc urmand a fi deyvoltate prin concluyii.
Acel articol 304 ind.1 il puteti invoca numai in cazul in care nu ati trecut si prin apel, adica solutia este data numai cu recurs.
Fiind la început de drum, asa cum am fost toti, va recomand sa cititi bine codul comentat si adnotat, sa vedeti practica judiciara in general si in special a ICCJ de unde aveti multe de invatat.
Mult succes printre rechini.
Apropo de rechini. Stii de ce nu ataca rechinul un avocat ? Pentruca nu poate sa-si înghităcolegul.
Valoarea pretentiilor este sub limita impusa de art. 282 ind 1Cproc civ...deci ar fi aplicabile preved art. 304 ind 1. Nesiguranta mea venea din faptul ca nu stiam daca pot repune indiscutie fondul, sau pot invoca unul din motivele de recurs prevazute de art. 304 C proc civ. Inteleg insa ca oricum un motiv de recurs trebuie invocat. Va multumesc oricum!
Va multumesc! Asa ma gandeam si eu...hotararea a fost data fara drept de apel, valoarea pretentiilor este sub limita prevazuta de 282 ind 1 Cproc civ. Aveam nevoie doar de o confirmare din partea cuiva cu mai multa experienta!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casarea si retrimiterea in judecata luiza_beceanu luiza_beceanu dosar comercial - pretentii Pe fond, am trimis prea tarziu obiectivele expertizei contabile propuse de parata, si nu au mai fost luate in considerare. La ... (vezi toată discuția)
Interpretare art 304-1- c.pr.c Anca Puma Anca Puma Buna ziua ! Ar putea sa-mi explice cineva mai pe larg cum ar trebui interpretat textul art.304 ind.1, potrivit caruia: \\"Recursul declarat impotriva unei ... (vezi toată discuția)
Art 261 cod proc civ teribilutza teribilutza O incheiere de sedinta care nu este semnata de judecator si care nu prevede calea si termenul de atac conform art. 261 cod proc civ., este valabila? O sentinta ... (vezi toată discuția)