Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: Ma aflu in divort cu sotia.Amandoi am locuit in apartamentul parintilor mei, avand amandoi acelasi domiciliu in actele de identitate.Sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul( minor) si s-a mutat la parintii ei.A intentat actiunea de divort si acum imi solicita o adeverinta de la asociatia de locatari potrivit careia eu am domiciliul la adresa din buletin.Sustine ca aceasta adeverinta i-a fost ceruta de catre avocat.Avocatul cere o astfel de adeverinta?Daca nu, la ce i-ar putea servi o astfel de adeverinta?Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand
Da , este necesara o astfel de adeverinta in vederea dovedirii domiciliului dvs. acolo probabil unde ati fost citat..mai ales daca a avut loc vreo infatisare iar dvs. nu v-ati prezentat, aceasta adeverinta face dovada citarii legale , astfel incat procesul sa poata fi continuat.
Personal nu cred ca trebuie sa fiti atat de preocupat dvs. de o adeverinta necesara sotiei. Ceea ce ii este atat de necesar ar trebui sa obtina dansa. Iar daca i-o solicita avocatul (probabil pentru citare, desi aceasta se face la adresa din buletin/CI), acesta poate face chiar el solicitarea in scris, direct asociatiei.
O solicitare prin care asociatia sa adevereasca faptul ca locuiti la adresa din CI este nu numai inutila, dar si usor...redundanta:D, deoarece prezumtia legala a domiciliului este data de adresa din CI. Intr-o situatie in care ati locui la o alta adresa decat cea din CI, acea adeverinta ar putea proba resedinta la care puteti fi citat.
comunicati avocatului sotiei ca in conformitate cu dispozitiile legale romanesti in materie, dovada domiciliului se face cu Cartea de Identitate sau Buletinul de Identitate, dupa caz, si nicidecum cu o adeverinta eliberata de Asociatia de proprietari/locatari. pentru mai multe relatii cu privire la domiciliul dv. instanta poate solicita relatii de la serviciul SEIP.
Am primit deja citatia iar primul termen este pe 15 martie.Deci nu se pune problema de neprezentare.Mi se pare o aberatie aceasta adeverinta.Oricum, multumesc pt raspuns
buna ziua
adeverinta a fot solicitata pentru a se dovedi ultimul domiciliul comun al partilor in caz de divort in vederea stabilirii competentei materiale a instantei asa cum prevede legea
Adeverinta
catalinpascu
am solicitat ascociatiei de locatari de unde locuiesc ( apartamentul este al sotie ,eu nu am mutatie facuta ) fiind trecut in cartea de imobil o adeverinta ... (vezi toată discuția)