avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Magistratura sau multinationala? ce sfat imi dati? 10x
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Magistratura sau multinationala? ce sfat imi dati? 10x

#-o#-o hey there,
din experienta dvs ce sfat imi dati?!
imi place mult dreptul penal si procesual penal, doresc sa imi dau licenta in acest domeniu, consider ca sistemul juridic in RO este la pamant, nu blamez pe nimeni dar cand un individ ucide o tanara cu sange rece este scos la omor din culpa si primeste inchisoare cu suspendare atunci........iti vine greata. Ma rog, nu sunt vreun Maverick dar vreau sa schimb ceva in sensul ca legea trebuie respectata...dar ce SANSE AM EU sa devin judecator, sau procuror? Voi ce mi-ati recomanda?
2- Consilier juridic la o multinationala, sau recuperator creante...hmmm pare intradevar de vis dar ce sanse am fara experienta? ce mi-ati recomanda? parerile voastre..
3- ce pasi sa urmez sa imi formez o cariera in care respectul de sine si integrarea intro familie profesionala sa fie o certitudine....
toata stima si imi cer scuze daca am postat gresit=D>
Cel mai recent răspuns: BogdanLupu , utilizator 21:44, 1 Martie 2010
Pentru inceput ar trebui sa te gandesti sa termini cu bine facultatea....(spuneai ca vrei sa dai licenta la penal sau procesual penal)....
Apoi, pentru a ajunge magistrat trebuie sa mai iei si examenul la INM....
Cat despre consilier juridic, intr-o multinationala.... trebuie sa ai sansa de a ocupa un asemenea post...
Cat despre pasi de urmat....daca pana acum nu ti-ai dat seama care sunt acesti pasi, cam greu sa reusesti in domeniile pe care ti le propui, adica magistrat sau consilier juridic intr-o multinationala....
Oricum, bafta!
Sa va faceti procuror dupa ce terminati studiile juridice.Daca vreti sa faceti dreptate.
Hey, 10x for reply!
In primul rand, eu sunt un tip mai nonconformist, insa a sosit timpul sa fiu si eu mai matur si sa ma gandesc la viitor.
Avocat sau notar public sunt domenii care nu mi se aplica intrucat nu am background sa aplic pentru o asemenea meserie.
Magistrat, a fost una din dorintele mele de mic copil, cand vedeam la TV un Fiat Croma arzand in 1992 in Sicilia si ma intrebam la 10 ani "De ce?!"
Insa realistic vorbind cred ca o multinationala e cea mai palpabila meserie. Intrebare, poti ocupa domenii economice avand cunostiinte juridice? Ce pot face acum ca sa pot ajunge mai sus?

Va multumesc, nu vreau sa par naiv, setea de dreptate se naste din compasiune pentru acea patura de romani simpli care isi platesc taxe si impozite si care sufera cel mai mult din cauza unora cu bani. E o discutie mult prea complexa, ma tem ca am gresit prin aparentul meu idealism in cariera (sete de dreptate) insa consider ca Legea trebuie aplicata in mod egal asa cum Constitutia precizeaza. Stima deosebita
Mai bucura-te un pic de idealismul acesta.
N-are rost sa ti-l stricam noi.

Alte discuții în legătură

Cum devin procuror criminalist? bogdanbodea bogdanbodea Buna seara,am 15 ani si as dori sa ma ajutati! Ce pasi si ce trebuie sa fac pe viitor sa devin procuror criminalist?De la cati ani pot sa merg sa vad ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic - cum incepi cariera? cristyan_c cristyan_c Intrucat nu am gasit nimic concret vis-a-vis de modul in care se poate initia cariera in domeniul juridic,rog pe aceasta cale cateva sfaturi referitoare la ... (vezi toată discuția)
Avocat sau magistrat? Alina2k Alina2k Buna ziua! Am 17 ani si de foarte mult voiam sa ma interesez de anumite lucruri legate de drept. Am trecut in clasa a11a si de 2 ani pot spune ca sunt fixată ... (vezi toată discuția)