avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 392 B
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 392 B

Buna ziua ! Referitor la declaratia 392B (anul trecut -2009 am fost microintreprindere,neplatitoare de tva-am avut cifra de afaceri intre 10000-35000 euro,deci trb sa depun 392B) la rubrica achizitii de la pers inreg in scopuri de tva am valoare si tva ....eu nefiind platitoare de tva am inregistrat toate intrarile fara tva,acum trb sa deduc tva pt acele cumparari?bonuletele mici cu val de pana la 100 lei si bonurile de motorina intrucat sunt de la platitori de tva le trec la valoare si tva? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:13, 21 Februarie 2010
dobreg a scris:

....eu nefiind platitoare de tva am inregistrat toate intrarile fara tva,acum trb sa deduc tva pt acele cumparari?bonuletele mici cu val de pana la 100 lei si bonurile de motorina intrucat sunt de la platitori de tva le trec la valoare si tva? multumesc!

Cred ca va referiti la inregistrarile contabile - e corect ce spuneti.
Dar in sensul tva aveati obligatia de a tine jurnale de cumparari si vinzari iar completarea declaratiei 392B se face in baza acelor jurnale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b iirina_19 iirina_19 Am si eu cateva intrebari si va multumesc daca ma puteti lamuri: 1. Declaratia 392B se depune de toate pfa-urile cu cifra de afaceri pana la 35.000 euro(cf ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 b chiden chiden DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392. (vezi toată discuția)
Declaratia 392 b Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Societate neanreg in scopuri de TVA . Cum declaram achizitiile de la pers inreg in scopuri de TVA avand in vedere faptul ca in jurnalul de cumparari acestea ... (vezi toată discuția)