avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Lucrez la o firma privat de aproximativ 2 ani cu carte de munca.In momentul de fata sunt insarcinata in luna a III a.Timp de 5 luni am fost platita 4 ore deoarece firma a trecut printr-o perioada de criza.Vreau sa stiu daca acest lucru imi afecteaza plata idemnizatiei de crestera copilului.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 22 Februarie 2010
ati mentionat ca timp de 5 luni ati lucrat 4 ore pe zi,
va referiti la ultimele 5 luni?

da.
Indemnizatia este 85% din veniturile profesionale realizate in ultimele 12 luni.Prin urmare, nu timpul conteaza ci veniturile...daca si acestea au fost reduse la jumatate, bineanteles ca se micsoreaza baza, deci , va afecteaza
Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditinoata de durata timpului de munca, ci de realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an , timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jumatate de norma, mai pot lua indemnizatia de crestere a copilului? cosmi24 cosmi24 buna ziua... lucrez la o firma cu jumatate de norma si sunt insarcinata in 5 luni... va rog sa imi spuneti daca pot avea acceas la indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere acopilului am o intrerupere de 2luni pe cartea de munca si sant insarcinata in luna a6 mai pot beneficia de indemnizatia de crestere acopilului si concediu pre si post ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea copilului DRAGANLARISA DRAGANLARISA buna ziua! va rog sa ma ajutati cu ceva nelamuriri pe care le am in legatura cu subiectul din titlu... desi am incercat sa citesc legile pe care le-am gasit ... (vezi toată discuția)