avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Taxe platite de PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Taxe platite de PFA

Buna seara. Va rog sa-mi spuneti si mie ce taxe (in procente),trebuie sa plateasca un PFA care realizeaza venituri independente.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:13, 22 Februarie 2010
Potrivit codului fiscal, PFA plateste impozit pe venit in cota de 16%:
Art. 43. - (1) Cota de impozit este de 16% si se aplica asupra venitului impozabil corespunzator fiecarei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din:
a) activitati independente

Acesta un raspuns partial doar pt taxa la impozit, nu si pt celelalte taxe.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
ContSters129512, utilizator
Domnule @ovidiudetesan nu mai dati sfaturi total eronate.

Taxe si impozite pentru un PFA:
- impozit venit : obligatoriu, 16%
- CASS(sanatate) : obligatoriu, 6.5%
- CAS(asigurari sociale) : obligatoriu(daca esti si angajat atunci devine optional), 31.3% din venitul asigurat !!!
- concedii medicale - optional, 0.85%
- somaj - optional, 0.5%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe pfa cineva2009 cineva2009 BUNA ZIUA ! AS VREA SA STIU CARE ESTE PROCENTUL DE IMPOZITARE AL VENITULUI REALIZAT DE CATRE O PERSOANA FIZICA AUTORIZATA . VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Obligatiile pfa fata de bs si bass(fonduri) ContSters109653 ContSters109653 Caut sa gasesc un raspuns competent si corect vis a vis de obligatiile unei persoane fizice autorizate care obtine venituri in sistem real . Multumesc (vezi toată discuția)