avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general IMPOZITE SI TAXE PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

IMPOZITE SI TAXE PFA

BUNA ZIUA !
AS VREA SA STIU CARE ESTE PROCENTUL DE IMPOZITARE AL VENITULUI REALIZAT DE CATRE O PERSOANA FIZICA AUTORIZATA .
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: bud , utilizator 17:24, 30 Septembrie 2009
Potrivit codului fiscal, PFA plateste impozit pe venit in cota de 16%:
Art. 43. - (1) Cota de impozit este de 16% si se aplica asupra venitului impozabil corespunzator fiecarei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din:
a) activitati independente
Cota de impozit este de 16% si se aplica asupra venitului impozabil corespunzator fiecarei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din activitati independente
Buna ziua ! Referitor la aceasta PROBLEMA PFA , tocmai ce am fost obligat la locul meu e munca sa obtez pentru PFA , daca nu (pa ) ....Ideea este ca nu stiu ce sa fac pentru ca dumnealor vor sa imi ofere incontinuare aceeasi suma de bani adica 2200ron , la care sa platesc eu acesti 16% ... vreau sa stiu daca ma puteti sfatuii , ce pot face ca sa nu imi diminuez foarte mult venitul si asa f mic. Am inteles ca pe langa acest impozit de 16 % mai trebuiesc platite o sumedenie de alte taxe si impozite de tot felul si ca acestea ar ajunge undeva la 51 % ... Mentionez ca pana acum retributia financara era pe drepturi de autor. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati in aceasta problema , si sa ma lamuriti cu nivelul de taxe si impozite pe care ar trebuii sa le platesc eu la stat in urma acestei nebunii ( PFA ) , si daca exista cumva o metoda ca sa nu fie platite integral sau ....Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe platite de pfa gelec gelec Buna seara. Va rog sa-mi spuneti si mie ce taxe (in procente),trebuie sa plateasca un PFA care realizeaza venituri independente. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi de autor - presa scrisa artist.romania artist.romania care sunt impozitele ce trebuiesc platite atit de cesionar cit si de cedent catre bugetul de stat - si in baza carei legi? (vezi toată discuția)
Drepturi de autor Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Un angajator asoc.non profit cu personalitate juridica a incheit cu e persoana un contract pentru drepturi de autor.Intrebarea mea este ce declaratii trebuie ... (vezi toată discuția)