Potrivit codului fiscal, PFA plateste impozit pe venit in cota de 16%:
Art. 43. - (1) Cota de impozit este de 16% si se aplica asupra venitului impozabil corespunzator fiecarei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din:
a) activitati independente
Cota de impozit este de 16% si se aplica asupra venitului impozabil corespunzator fiecarei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din activitati independente
Buna ziua ! Referitor la aceasta PROBLEMA PFA , tocmai ce am fost obligat la locul meu e munca sa obtez pentru PFA , daca nu (pa ) ....Ideea este ca nu stiu ce sa fac pentru ca dumnealor vor sa imi ofere incontinuare aceeasi suma de bani adica 2200ron , la care sa platesc eu acesti 16% ... vreau sa stiu daca ma puteti sfatuii , ce pot face ca sa nu imi diminuez foarte mult venitul si asa f mic. Am inteles ca pe langa acest impozit de 16 % mai trebuiesc platite o sumedenie de alte taxe si impozite de tot felul si ca acestea ar ajunge undeva la 51 % ... Mentionez ca pana acum retributia financara era pe drepturi de autor. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati in aceasta problema , si sa ma lamuriti cu nivelul de taxe si impozite pe care ar trebuii sa le platesc eu la stat in urma acestei nebunii ( PFA ) , si daca exista cumva o metoda ca sa nu fie platite integral sau ....Va multumesc.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxe platite de pfa
gelec
Buna seara. Va rog sa-mi spuneti si mie ce taxe (in procente),trebuie sa plateasca un PFA care realizeaza venituri independente.
Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)