in cazul in care am vandut un autoturism prin inscris sub semnatura privata , am dat cumparatorului toate actele masinii inclusiv cartea de identitate insa nu am radiat masina si la primarie cu siguranta figurez in continuare ca proprietar, impozitul neplatit pana imi prezent este obligatia mea? eu cum pot radia acum masina daca nu mai dau de actualul proprietar? sau care este procedura pentru a nu mai plati in continuare impozit?
1-Instrainarea/tranzactionarea bunurilor fara incheiere de documente legale,poate conduce la consecinte sub asanctiunea legii
Conform dispozitii in vigoare,necomunicarea tranzactionarii auto in termen de 30 de zile ,conduce la aplicarea de sanctiune pecuniara.
Incetarea obligatiilor de taxe/impozite.,are loc incepand cu 01,01,a anului urmator,dupa comunicarea tranzactionarii auto
Dupa cum dvs nu a-ti tranzactionat auto cu incheierea de formalitati legale,acesta se afla in evidenta dvs fiscala cu restante impozite
2-Pentru radiere auto ,deplasati-va la IGP-SPRevidenta auto comunicati tranzactia fara forme legala.
Serviciul va verifica in evidente ,urrmand a va elibera dovada.
In baza dovezii,autoritatea fiscala impune plata restanta ,dupa care opereaza radierea auto din rolul dvs fiscal.