avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cand nu ai copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cand nu ai copii

Buna ziua.As vrea sa va prezint un caz si as dori sa stiu care sunt persoanele ce participa la succesiune si in ce procente mostenesc.
Cel ce a decedat nu a avut copii, sotia sa a decedat in 2006 si el era singurul detinator a bunurilor.a avut un frate vitreg dupa tatal sau si o sora vitrega dupa mama sa.Fratele vitreg a murit si are un copil.Sora vitrega este in viata si are si ea un copil.Intrebarea mea este: cine are dreptul sa mosteneasca bunurile defunctului si in ce cote. Pentru a se face succesiunea, trebuie sa se stie tot ce a detinut defunctul?
multumesc
Cel mai recent răspuns: emysmile , utilizator 19:38, 26 Februarie 2010
Sotul supravetuitor oricum va mosteni 5/8 din bunurile comune, restul de 3/8 alti mostenitori daca exista(ma refer la ascendenti-parinti daca sunt in viata, apoi colateralii- frati surori....)

Oricum cel mai corect ar fi sa va contactati un notar public.
buna ziua!
daca nu s-a dezbatut succesiunea de pe urma defunctei- trebuie dezbatuta.
practic se vor dezbate 2 succesiuni care se vor conexa.
-prima succesiune cea a sotiei, succesiune la care vor veni sotul supravietuitor si rudele defunctei de pana la gradul al IV lea, daca a avut astfel de rude.
- a doua succesiune cea a defunctului unde vor veni fratii acestui defunct.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Frate mostenitor? trueblack trueblack Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)