Buna ziua.As vrea sa va prezint un caz si as dori sa stiu care sunt persoanele ce participa la succesiune si in ce procente mostenesc.
Cel ce a decedat nu a avut copii, sotia sa a decedat in 2006 si el era singurul detinator a bunurilor.a avut un frate vitreg dupa tatal sau si o sora vitrega dupa mama sa.Fratele vitreg a murit si are un copil.Sora vitrega este in viata si are si ea un copil.Intrebarea mea este: cine are dreptul sa mosteneasca bunurile defunctului si in ce cote. Pentru a se face succesiunea, trebuie sa se stie tot ce a detinut defunctul?
multumesc
Sotul supravetuitor oricum va mosteni 5/8 din bunurile comune, restul de 3/8 alti mostenitori daca exista(ma refer la ascendenti-parinti daca sunt in viata, apoi colateralii- frati surori....)
Oricum cel mai corect ar fi sa va contactati un notar public.
buna ziua!
daca nu s-a dezbatut succesiunea de pe urma defunctei- trebuie dezbatuta.
practic se vor dezbate 2 succesiuni care se vor conexa.
-prima succesiune cea a sotiei, succesiune la care vor veni sotul supravietuitor si rudele defunctei de pana la gradul al IV lea, daca a avut astfel de rude.
- a doua succesiune cea a defunctului unde vor veni fratii acestui defunct.
Frate mostenitor?
trueblack
Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)